Spara pengar

Spara pengar är något alla som har möjlighet borde göra. Hos oss kan du välja att spara pengar på ett sparkonto eller välja att placera dem i fonder. Vi har också bra sätt att pensionsspara på som ett komplement till tjänstepensionen och din allmänna pension.

Spara, färdiga, gå

Se våra egna fonder som vi förpackat så att du kan välja dem efter vilken spartyp du är.

Spara, färdiga, gå

Se våra egna fonder som vi förpackat så att du kan välja dem efter vilken spartyp du är.

Spara samlingssida

Fondsparande

Fondsparande passar för sparande på lite längre sikt. Hos oss kan du som kund spara i fonder på ett investerings­sparkonto (ISK), vilket idag är det mest fördelaktiga att göra för de flesta.

  • 59 fonder att välja på
  • Fyra egna fonder
  • Enkelt sparande på ISK

ISK-konto

Byt och sälj fonder på ISK-kontot utan att deklarera varje enskild affär.

Öppna ISK

Depåkonto

Säljer du en fond med vinst, behöver du betala vinstskatt.

Öppna depåkonto

Fonder – hela listan

Se hela vårt utbud av fonder från olika fondförvaltare i fondlistan.

Till fondlistan

Fondtips

Här hittar du lite bra tips om du ska börja fondspara.

Fondtips

Sparkonto - ett tryggt sparande

Vi erbjuder ett sparkonto med både fria insättningar och uttag. Sparkontot är perfekt för dig som inte vill ta någon risk med dina pengar och är bra för att spara till en buffert på.

Är du bankkund kan du enkelt själv öppna ett sparkonto och komma igång med ett sparande.

Aktuell sparränta är just nu 2,50 %.

Sparkonto

Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Tre glassar på rad

Kom igång med ett sparande

Här finns tipsen för dig som vill ha hjälp att komma igång med ett eget månadssparande, pensionssparande eller vilket är bästa sparandet till barn.

  • Sparguider
  • Spartips
  • Bästa barnsparandet

Månadsspara

Ett månads­sparande är det bästa sparandet som faktiskt blir av.

Starta ett månadsspar

Pensionsspara

Börja pensionsspara i tid så kan det bli en rejäl slant extra.

Börja pensionsspara

Spara till barn

Vi reder ut hur du bäst sparar pengar till ditt barn.

Starta ett barnspar

10 spartips

Det finns stora pengar att spara på att ändra ett beteende.

Spartips i vardagen

Hur sparar man pengar?

Sätt att spara pengar

Det enklaste sättet att spara pengar om man inte vill ta någon risk är att månadsspara till ett sparkonto. Men med dagens ränteläge växer pengarna knappt på ett sparkonto.

För den som är beredd att ta en högre risk, men med chans till mer avkastning är ett fondsparande ett sätt att spara pengar på längre sikt. Börja med att starta ett ISK-konto och välj sedan vilka fonder du vill spara pengar i från vår fondlista.

Spara pengar i vardagen

Ett annat sätt att få mer pengar över plånboken är att spara pengar i vardagen. Det kan man göra genom att ändra eller ett eller flera av sina beteenden. Det kan handla om att sluta röka, snusa eller sluta köpa den där kaffen du köper varje dag på till jobbet. Vi har samlat 10 spartips i vardagen.

Spartips i vardagen

Bästa sättet att spara pengar långsiktigt

Det är bra ha olika mål med sitt sparande och olika sparmål kan kräva olika sparformer. Ett buffertsparande är bra om du lätt kommer åt det om något oförutsätt skulle hända, där du behöver pengar snabbt.

Om du sparar pengar långsiktigt till något du vill göra eller uppleva är det bra att skilja det sparmålet från ett andra långsiktiga sparanden, som kan vara att pensionspara.

Spara smart med olika sparformer

Investera pengar

Att investera pengar handlar inte bara köpa aktier eller att daytrada på börsen. Du kan också välja att investera pengar i fonder som också styrs av börsen. Skillnaden är att det är en fondförvaltare som sköter förvaltningen av pengarna i fonden.

Du kan läsa mer på vår sida med fondtips, där vi berättar mer om vad fonder är och vilka de vanligaste fondtyperna är som du kan spara pengar i.

Frågor och svar

Om du funderar på något om sparande hos ICA Banken, så har vi här samlat några av våra vanligaste frågor och svar om fondsparande och sparkonto.

Våra tips om spara

Vi har många spartips och läsvärda artiklar om sparande på lång och kort sikt. Du hittar allt från nyheter till olika tips hur du kan få mer pengar kvar i plånboken.

Våra tips – sparande

Fond och sparande hos ICA Banken

Spara pengar är något som alla borde göra. Hos oss kan du välja att spara pengar på ett sparkonto eller välja att placera dem i fonder. Du som är kund i ICA Banken kan enkelt själv öppna ett sparkonto eller börja fondspara genom att öppna ett ISK-konto (investeringssparkonto) eller depåkonto. Sedan kan du utifrån vår lista över fonder välja vilka du vill placera i. Vill du börja spara till pensionen, läs mer här om att pensionsspara.


Bra att veta om sparande

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

ICA Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda behållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr om ICA Banken skulle försättas i konkurs. Ersättning betalas ut av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från den dag ICA Banken försatts i konkurs, eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig om du har några frågor alla vardagar 8–20 och helger 10–15.


Tips!
Nu kan du chatta med oss. Fler kontaktvägar finns på vår sida för kundservice.

Chatta med oss!