Byt bank och bli bankkund

Bli bankkund hos ICA Banken, så kan vi göra det ännu härligare att vara stammis på ICA. Med ett av våra kort och t.ex. lönen in på ditt konto hos oss, har du möjlighet att få dubbel bonus på dina köp hos ICA.

Tofflor - Välkommen att bli kund

Välkommen till en enklare bank

Bli kund hos ICA Banken

När du skaffar ett av våra kort ingår Enkla paketet med alla tjänster och smarta funktioner för en enklare vardag. Med vårt kort som ingår blir du Stammis på ICA också.

Bli kund och skaffa bankkort

Enkla paketet - läs mer

Din bästa vardagsbank

Vill du veta varför vi är din bästa vardagsbank? Vi är banken som bland annat gör det härligare att vara stammis på ICA, men vi erbjuder dig självklart mer än det.

Se alla fördelar med att bli kund i ICA Banken!

Våra fördelar

 

Pratbubblor

Vi hjälper dig att byta bank

Ring oss på 033-47 47 90, vardagar 8–20 och helger 10–15, så hjälper vi dig med att flytta över och/eller avsluta dina banktjänster hos den andra banken.

Du väljer själv vilka tjänster och produkter som du vill flytta över till oss och som vi ska avsluta åt dig i den andra banken.

Tips! När du kontaktar oss är det bra om du har ditt senaste årsbesked eller kontoutdrag tillgängligt.

Vanliga frågor vid bankbyte

Hur lång tid tar det att byta bank?

Under förutsättning att du har lämnat komplett information till din oss ska bankbytet normalt inte ta längre tid än 3 - 5 vardagar.

Kostar det något att byta bank?

Vi tar ingen avgift för hjälpa till och byta bank till oss.

Avgifter för de produkter och tjänster du väljer att skaffa hos oss hittar du i vår prislista.

Varför ställs så många frågor vid bankbyte?

När man t.ex blir ny kund i en bank och ska ansöka om kort och konton m.m. måste banken enligt Penningtvättslagen ställa ett antal frågor om dig och din ekonomi.

Penningstvättslagen är en lag om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Lagen ställer höga krav på att banken har god kännedom om dig och dina bankaffärer.

Vi måste förstå syftet med affärsförhållandet, samt de transaktioner som du vill utföra. Därför måste vi ställa frågor till dig när du ska bli ny kund i banken.

Om du vill veta mer, kan du läsa mer om Lagen om penningtvätt på vår sida med juridisk information.

Dina pengar är trygga hos oss

ICA Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda behållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr om ICA Banken skulle försättas i konkurs. Ersättning betalas ut av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från den dag ICA Banken försatts i konkurs, eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Mer om insättningsgarantin

Checklista för bankbyte

Vi har sammanställt checklista för bankbyte där vi samlat det viktigaste för att bytet av bank ska gå så enkelt och smidigt som möjligt för dig.

Två glassar

Dubbel glädje för din plånbok

Som bankkund i ICA Banken har du möjlighet att få dubbel bonus när du betalar med vårt bankkort på ICA och Apotek Hjärtat. Möjligheten till dubbel bonus kan du få som skaffar fler produkter hos oss.

Ett sätt att kvalificera sig för dubbel bonus är att du som har ett våra bankkort, kreditkort eller maestro också har din lön in på kontot i ICA Banken. Med lönen in på kontot och alla våra banktjänster är det lätt som en plätt att få koll och sköta vardagsekonomin.

Dubbel bonus - läs mer

1 Du som har din lön, CSN eller pension in på kontot kopplat till vårt bankkort, kreditkort eller Maestro får just nu 2,00 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr. På belopp på kontot som överstiger 25 000 kr är det 0 % i ränta. Har du inte lön, CSN eller pension in på kontot är det 0 % i ränta oavsett belopp. På kreditkortets fakturakonto utgår ingen ränta vid ett eventuellt plussaldo.

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig om du har några frågor alla vardagar 8–20 och helger 10–15.


Tips!
Nu kan du chatta med oss. Fler kontaktvägar finns på vår sida för kundservice.

Chatta med oss!