Bättre studentekonomi

Är du student? Hos oss kan du få ett bankkort utan kostnad, bra rabatter på mat och billigare försäkringar medan du pluggar.

Du har alltid banken i fickan och kan ta ut och sätta in kontanter i din ICA-butik, så vad väntar du på? Ansök idag!

Bli Stammis Student

Detta får du som Stammis Student

 • Gratis bankkort medan du pluggar.*
 • Har du CSN in på kontot får du 2,25 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr1. Då får du också möjlighet till dubbel bonus på ICA och Apotek Hjärtat.
 • Rejäla rabatter på mat hos ICA.
 • Rabatt på apotek, böcker, resor med mera.
 • Koll på studentekonomin med vår populära app
 • Möjlighet att teckna vår studenthemförsäkring.

*Ordinarie pris är 35 kr/mån för bankkortet.

Stammis Student - varukorg, bank, och bankkort

Låt CSN gå in på kontot och få 2,25 % i ränta

Ändra utbetalningskonto för CSN så att det sätts in på ditt konto i ICA Banken och som tack får du 100 kr insatt på kontot. Då får du en ränta på 2,25 % på insatt belopp upp till 25 000 kr1. Det ger dig också möjlighet att få dubbel bonus på dina köp på ICA och Apotek Hjärtat, när betalar med ditt ICA Bankkort.

Så flyttar du ditt CSN

 1. Logga in med BankID i Swedbanks kontoregister
 2. Byt utbetalningskonto till ditt konto i ICA Banken
 3. Klart! Det kan ta 2 dagar innan ändringen börjar gälla

Stammis Student - bra att veta

Det här ingår i bankkortet

ICA Bankkort är ett Mastercard som fungerar överallt. Det ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd när du köpt en resa med kortet.

Du kan dra eller betala med kortet på ICA eller i Apotek Hjärtats fysiska butiker för att få stammispoäng.

Du får tillgång till hela vår bank, vilket ger dig möjlighet att sköta hela din ekonomi. Du kan bland annat göra betalningar och överföringar i appen eller på icabanken.se, samt att du får möjlighet att:

 • Starta fondsparande.
 • Öppna nya konton.
 • Se försäkringar och lån som du har hos oss.
 • Spärra kortet och beställa ett nytt.
 • Skicka meddelanden till oss.

Möjlighet till dubbel bonus

Dubbel bonus på ICA som student

Om du som stammis-student också väljer att ha ditt CSN in på ditt konto i ICA Banken och betalar med ditt ICA Bankkort på ICA eller i Apotek Hjärtats fysiska apotek, kan du få dubbel bonus* på dina köp. Din bonus betalas ut varje månad via den vanliga bonuschecken från ICA.

Undantag

Köp av produkter med bankkortet som ICA-butiken är förmedlare av, och vissa andra produkter som är angivna i villkoren, är undantagna från bonusgrundande köp.

Hos Apotek hjärtat gäller att du även måste vara medlem i Klubb Hjärtat och dubbel bonus kan du bara få på dina köp i deras fysiska apotek.


*För att få dubbel bonus behöver du handla för 2 000 kr/mån eller mer på ICA eller i Apotek Hjärtats fysiska apotek med ditt bankkort eller kreditkort från ICA Banken.

Handlar du lite mindre varje månad, från 1 000 till 1 999 kr, får du dubbel bonus varannan månad.

Hemförsäkring för studenter

I vår studentanpassade hemförsäkring ingår bland annat ”drulle”, olycksfallstillägg och hela 60 dagars reseskydd. De saker som du har hemma blir försäkrade till ett värde av 200 000 kronor, eller 300 000 om ni är två som bor ihop.

Grundpris

Ensamboende från 89 kr/mån
Sammanboende från 129 kr/mån

ICA-bonus på hela försäkringskostnaden

Du som har ICA Bankens bankkort och dessutom en hemförsäkring får ICA-bonus på hela försäkringskostnaden.

Läs mer och köp studenthemförsäkring – en av våra försäkringar

Har du redan ett bankkort hos oss?

Bankkort

Du som har ett bankkort från ICA Banken behåller ditt befintliga kort när du blir stammis-student på ICA. Det kommer vara avgiftsfritt så länge du är stammis-student och förmånerna laddas på kortet. När du slutar slutar plugga kommer kortet börja kosta 35 kr/mån.

Bankkort Barn och Ungdom

Du som har ett bankkort för barn och ungdomar behåller ditt befintliga kort när du blir stammis-student på ICA. Det kommer vara avgiftsfritt så länge du är stammis-student och förmånerna laddas på kortet. När du slutar slutar plugga kommer kortet börja kosta 35 kr/mån.

Stammis Student när du slutar plugga

När du tar examen eller slutar plugga får du fortsätta ha ditt ICA Bankkort gratis under ett år. Efter detta kommer kommer du automatiskt börja bli debiterad den ordinarie månadsavgiften som är 35 kr/mån.

Vi hoppas du vill fortsätta vara kund hos oss, även efter studietiden. Passa på och upptäck alla fördelarna med att vara kund i ICA Banken under studietiden. Så när du kommer ut i arbetslivet efter studierna, har du koll på att vi faktiskt har allt du behöver för vardagsekonomin. Vi har ett brett sortiment av produkter inom låna, spara, kort och betala och försäkra.

Exstudent - läs mer här

Smarta tjänster som ingår

När du blir stammis-student och får ditt ICA Bankkort, ingår det flera smarta tjänster som förenklar vardagen. Du får tillgång till ICA Bankens app som gör det lätt som en plätt att betala räkningar och för överblick över din ekonomi. I appen kan du också aktivera vår populära funktion snabbsaldo och snabböverföring.

Dessutom kan du som stammis-student kostnadsfritt ansluta dig till Swish och skaffa Mobilt BankID genom ICA Banken.

Insättningsgaranti

ICA Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda behållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr om ICA Banken skulle försättas i konkurs. Ersättning betalas ut av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från den dag ICA Banken försatts i konkurs, eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Studenthemförsäkring

ICA Försäkring erbjuder en studentanpassad hemförsäkring till ett riktigt bra pris för dig som är stammis-student.

En hemförsäkring täcker mer saker än du kanske tror. Förutom en försäkring för dina saker, en drulleförsäkring, ett olycksfallstillägg, ingår ett reseskydd på upp till 60 dagar.

Grundpris från:

Ensamboende: 89 kr/mån
Sammanboende: 129 kr/mån

Till Studenthemförsäkringen

Tjej som pluggar i sängen

Läsvärda tips för dig som studerar

Gemensamt konto

Så fixar du som stammis-student gemensamt konto med din partner.

Sparande för studenter

Vardagsekonomen svarar på ett antal frågor om sparande för studenter.

Studentlån

Låna pengar som student. Går det och bör man verkligen göra det?

If you are a foreign student

When you apply for an ICA Bank card, a Swedish identification is needed. If you´re planning to stay in Sweden for a longer period of time you need to obtain a Swedish ID-card. Contact the Swedish Tax Agency, Skatteverket, for further information.

Apply for stammis-student

The application is in Swedish

1 Du som har ditt CSN in på kontot får just nu 2,25 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr. På belopp på kontot som överstiger 25 000 kr är det 0 % i ränta. Har du inte CSN in på kontot är det 0 % i ränta oavsett belopp.

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig med frågor om Stammis Student alla vardagar 8–20 och helger 10–15.


Tips för dig som är kund!
Logga in och skicka ett meddelande till kundservice.

Chatta med oss!