E-faktura

Genom att välja e-faktura gör du inte bara miljön en tjänst. Du förenklar även din vardagsekonomi genom att du får dina e-fakturor direkt in i internetbanken eller appen.

Träd utmed en väg

E-faktura - digital faktura

Idag erbjuder många företag möjligheten att få e-faktura. Om du anmält att du vill ha e-faktura från ett företag kommer du inte längre få några pappersfakturor. E-faktura är bra för miljön och mycket smidigare, eftersom du får dem digitalt till internetbanken eller appen.

Hur fungerar e-faktura?

  • Få fakturan digitalt direkt till internetbanken eller appen istället för på papper eller till Kivra
  • Enkelt att godkänna och betala e-fakturan
  • Möjlighet att ändra betalningsdag, belopp och konto den ska dras ifrån

Bra att veta - ICA Banken erbjuder inte e-faktura för våra egna produkter idag. Vår kreditkortsfaktura får du automatiskt digitalt på internetbanken och har du Kivra, får du många av våra andra utskick dit.

Vanliga frågor om e-faktura

Kostar e-faktura något?

Nej, tjänsten e-faktura är gratis för dig som privatperson och ingår i priset för vårt bankkort, kreditkort eller Bankkort Barn och Ungdom.

Hur betalar man en e-faktura?

När du får en e-faktura av ett företag får du en notifiering om du har en e-faktura att betala när du loggat in på internetbanken eller i appen.

I listan med e-fakturor kan du se vilken mottagare e-fakturan kommer från, när den ska vara hos mottagaren och beloppet du ska betala. Du kan kan även klicka upp och se en pdf-kopia av den fullständiga fakturan.

Om allt stämmer är det bara att markera den eller de e-fakturor du vill godkänna för betalning och klicka på godkänn.

Problem att anmäla e-faktura?

En vanlig orsak vid problem att anmäla e-faktura är att man har ett gemensamt konto och det är den andra personen som står som fakturamottagare på betalningen.

Det är bara den som står som fakturamottagare som kan anmäla att man vill ha e-faktura från det företag som fakturan kommer ifrån.

Byta bank och e-faktura - hur funkar det?

När du byter bank behöver du själv anmäla att dina e-fakturor ska skickas till din nya bank.

Logga in på internetbanken eller i appen och lägg till e-faktura från de företag som du vill ha det från.

Lägg till dina e-fakturamottagare här

Hur får man e-faktura?

Om ett företag du får fakturor från erbjuder tjänsten e-faktura kan du lätt söka upp det när du är inloggad på internetbanken eller i appen.

Efter att du anmält att du vill ha e-faktura från ett företag kommer de att skicka dina fakturor som e-fakturor. Detta görs efter att företaget mottagit din beställning och genomfört den begärda ändringen.

Sök och lägg till e-mottagare

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig om du har några frågor alla vardagar 8–20 och helger 10–15.


Tips!
Nu kan du chatta med oss. Fler kontaktvägar finns på vår sida för kundservice.

Chatta med oss!