Samla lån

Har du flera dyra lån som tynger din ekonomi? Genom att samla dina lån får du bättre kontroll på din lånekostnad. Räkna och se om ett samlingslån hos oss kan sänka dina lånekostnader.

Samling av dyra prylar - Samla dina lån i ett och spara pengar

Samlingslån - räkna och ansök

kr
140 000 kr
20 000 kr500 000 kr
år
9 år
3 år15 år
Beräknad månadskostnad
1 936 kr/mån
Med Låneskydd Plus 2 139 kr/mån
Till ansökan
Individuell ränta: 6,84 15,95 %
Exempelränta: 9,40 % (effektiv exempelränta 9,82 %)

För ett lån på 140 000 kr upplagt på 9 år med exempelräntan 9,4 % (effektiv ränta 9,82 %) så blir det totala beloppet att betala 209 345 kr. Lånet återbetalas under 108 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 1 936 kr/mån om räntan inte ändras. Exempelränta per 2024-05-23.

Samla alla lån på ett ställe

 • Låna för att lösa befintliga lån och krediter.
 • Du kan låna 20 000 till 500 000 kronor.
 • Individuell räntesättning på 6,84 – 15,95 procent.
 • De samlade lånen och krediterna blir ett enda privatlån.

Vem kan ta ett samlingslån?

 • Du ska ha fyllt 18 år.
 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 240 000 kronor per år.
 • Du ska inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige.

Lösa dyra lån och krediter

Varför ska jag samla mina lån hos ICA Banken?

Genom att samla dyra smålån i ett enda lån finns möjlighet att kanske få en lägre ränta på det samlade lånet.

Har du dragit dragit på dig dyra snabblån, blancolån, kontokrediter eller andra smålån.

Genom att samla dina lån hos oss, så kan det finnas en möjlighet att minska din månadskostnad för dina lån. Dessutom får du en bättre översikt över din ekonomi om du bara har ett enda lån i stället för många små. Vi hoppas också att du snabbare kan betala av på ditt lån på det här sättet.

När lönar det sig att samla lån?

Kanske har du billånet hos en kreditgivare, och har lånat pengar till semesterresan hos en annan? Du kanske betalar av på ytterligare en kredit för soffan eller TV:n? Då kan det definitivt löna sig att samla dina lån hos en och samma bank.

Börja med att plocka fram avierna på de lån och krediter du har i dag, och se över vilka räntor och villkor du har. Är det länge sedan du tecknade lånen har räntan säkert gått ner sedan dess. I så fall finns det pengar att tjäna på mellanskillnaden.

Fundera också på om din livssituation har förändrats sedan du tecknade lånet. Om du har fått högre lön eller en tillsvidareanställning kan det hjälpa dig att få lägre ränta. Du kanske också kan söka lån tillsammans med någon, exempelvis en sambo, vilket också kan ge dig bättre villkor.

Hur gör jag för att samla mina lån hos ICA Banken?

Om du vill samla dina lån hos oss behöver du ta ett nytt lån som motsvarar den sammanlagda summan av dina lån och krediter. Försök att flytta så många som möjligt av dina övriga lån och krediter till det nya lånet.

När du gör en låneansökan, så tar vi en kreditupplysning genom UC. För att du ska kunna bli kund hos oss måste du också ha en tillsvidareanställning.

Samla lån utan UC?

Du kan inte samla lån hos ICA Banken utan att vi tar en UC på dig.

Om du ansöker om en lån hos oss, krävs att du är minst 18 år, har en fast inkomst om minst 240 000 kr/år, inga betalningsanmärkningar, samt att du är folkbokförd i Sverige.

Vi tar också en kreditupplysning, eller en så kallad UC på dig vid ansökan om privatlån.

Lästips!

UC-score - ett betyg på kreditvärdighet

Samla lån - bra att tänka på

Vårt lån är ett annuitetslån, vilket innebär att summan du betalar är samma varje månad oavsett hur mycket du har kvar på lånet. I början betalar du därför mer i ränta och amorterar mindre, även om summan du betalar är lika stor varje månad. En fördel med det är att du vet exakt vad du ska betala varje månad, och att månadskostnaden oftast är lägre än vid ett lån med så kallad rak amortering.

Vid rak amortering betalas lånet av med ett lika stort belopp varje månad, vilket gör att månadskostnaden för ett lån med rak amortering är högre i början men minskar i takt med att lånet betalas av. Ett lån med rak amortering minskar därför snabbare, och den totala kostnaden för ett sådant lån är oftast lägre.

Tänk på att om du upprepade gånger löser befintliga annuitetslån efter kort tid och ersätter dem med nya annuitetslån med längre löptider så blir totalkostnaden för krediterna högre eftersom du betalar mer i ränta i början av löptiderna och amorterar mindre.

 

Låna tryggt med vårt låneskydd

Ett låneskydd försäkrar ditt privatlån. Grunden i låneskyddet är att det ersätter den aktuella skulden om du skulle avlida innan du har betalat tillbaka privatlånet.

Om du valt Låneskydd Plus kan du själv få ersättning om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller drabbas av hel arbetsoförmåga.

Låneskydd - läs mer

Låneskydd

Exempel på kostnad för privatlån

För ett lån på 100 000 kr upplagt på 8 år med exempelräntan 9,40 % (effektiv ränta 9,82 %) så blir det totala beloppet att betala 143 782 kr. Lånet återbetalas under 96 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 1 497 kr/mån om räntan inte ändras. Exempelränta per 2024-05-23.

Om lånet och ränta

När du samlar lån hos oss, så görs det i ett privatlån som är upplagt som ett annuitetslån. Vi sätter räntan individuellt. Just nu ligger räntan på 6,84 – 15,95 procent (effektiv ränta 7,06 – 17,17 procent).

Vanliga frågor om privatlån

Priser och räntor

Priser och räntor från och med: 2024-05-23

Aktuella räntor på privatlån

Specifikation Ränta
Rörlig ränta 6,84 – 15,95 %
Rörlig effektiv ränta 7,06 – 17,17 %

Avgifter

Specifikation Pris
Aviavgift med Kivra eller autogiro 0 kr
Aviavgift med pappersfaktura 35 kr

Jag vill höja lånebeloppet på mitt privatlån

För att höja ditt befintliga lån behöver du ansöka om ett nytt privatlån på det totala belopp du vill låna, inklusive det belopp du har kvar på ditt befintliga lån. Ange i ansökan att du vill lösa det befintliga lånet med det nya.

Om du vill ha ett låneskydd på det nya större lånet, behöver du ansöka om det – även om du redan har ett låneskydd på ditt befintliga lån.

Lösa ett privatlån eller amortera extra

Du kan göra extra amorteringar eller lösa hela lånet i förtid utan kostnad. Kontakta bara oss på 033-47 47 90, vardagar 8–20 och helger 10–15 så får du instruktioner.

För att kunna lösa ditt lån eller göra en extraamortering behöver säkerställa var pengarna kommer ifrån, enligt regelverk inom Penningtvättslagen. Ibland behöver vi därför se underlag som styrker pengarnas ursprung.

Exempel på underlag och vad som ska finnas med:

 • Om pengarna kommer från en bostadsförsäljning, behöver vi likvidavräkningen för säljaren gällande fastigheten eller bostadsrätten.
 • Om du fått pengar i gåva behöver vi se ett gåvobrev. Där ska namnet på gåvogivaren och gåvotagaren framgå, tillsammans med underskrifter, personnummer, datum och belopp. Det ska ska också framgå att pengarna är en gåva.

Möjlighet till dubbel bonus på ICA

Som kund i ICA Banken har du möjlighet att få dubbel bonus på dina köp hos ICA och i Apotek Hjärtats fysiska butiker när du betalar med ditt bankkort eller kreditkort från ICA Banken och samtidigt har något av följande hos oss:

 • Regelbundet månadssparande med saldoökning på 500 kr/mån*
 • Sätter in lön, pension, studiemedel (CSN) hos oss
 • Ett bolån eller ett privatlån
 • Minst 50 000 kr på ett sparkonto eller på ett fondkonto
 • Medkontohavare till en som uppfyller ovanstående

*Gäller månadssparande på vårt sparkonto, ISK-konto eller depåkonto.

Mer om dubbel bonus

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig med frågor om samla lån alla vardagar 8–20 och helger 10–15


Tips för dig som är kund!
Logga in och skicka ett meddelande till kundservice.

Chatta med oss!

Frågor & svar om
lån och krediter