Låna pengar till det du behöver

Behöver du låna pengar, har du kommit rätt. I vårt utbud av lån hittar du privatlån som är ett lån till det du behöver. Ska du låna pengar till en bostad kan du ansöka om lånelöfte eller göra en bolåneansökan direkt om du har ett objekt klart, samt flytta bolån till oss från en annan bank.

Bild på en bil, båt och ett hus

Privatlån

Med vårt privatlån kan du låna pengar till vad du vill. Låna till renoveringen, en ny bil, båt eller till något annat du behöver hjälp att finansiera. Har du flera dyra lån hos andra kreditgivare? Samla lånen i ett privatlån hos oss istället och få pengar över till annat.

 • Låna 20 000 till 500 000 kr
 • Individuell räntesättning
 • Effektiv ränta 7,06 – 17,17 %

Privatlån

Låna pengar till vad du vill med vårt privatlån.

Ansök om privatlån

Billån

Vi kan hjälpa dig med lån till bil inför bilköpet.

Läs mer och ansök

Båtlån

Låna till en båt och låt kaptens­drömmen bli verklighet.

Läs mer och ansök

Samla lån

Samla dyra smålån och få pengar över till annat.

Ansök direkt

Bolån

Hos oss kan du ansöka om lånelöfte eller göra en bolåneansökan direkt. Du som har ett lån i en annan bank kan också flytta det till ICA Banken. Stammisar på ICA får också rabatt på boräntan som baseras på det du handlar på ICA!

 • Flytta bolån till oss
 • Lånelöfte
 • Ansökan om bolån
 • Höj ditt befintliga bolån

Hur mycket får jag låna?

Få en uppskattning vad du skulle låna och köpa en bostad för.

Till bolånekalkylen

Flytta bolån till oss

Räkna på din ränta och flytta bolån från en annan bank till oss.

Till ansökan

Lånelöfte

Ansök om lånelöfte innan du går på visning.

Ansök på 5 min

Bolåneansökan

Har du ett objekt klart att köpa, gör en bolåneansökan.

Läs mer och ansök

Låna pengar - vi förklarar

Hur tar man ett lån?

Alla våra lån kan du räkna på och ansöka om online. Du kan i lugn och ro räkna ut och se vilket lånebelopp och återbetalningstid som passar dig.

Vi tar inte ut någon uppläggningsavgift vid ansökan. För snabbare svar, ansök och skriv under din ansökan om lån med Mobilt BankID.

Låna inte till mer än du behöver

När du planerar att låna pengar, tänk på att inte låna mer än du behöver. Att låna pengar kostar pengar i form av ränta, därför är det viktigt att inte belåna sig för mycket. Räntan på ett lån kan både gå upp och ned under den tid du återbetalar ditt lån.

Höja befintligt lån

Om du har ett privatlån hos oss och vill höja det, så ansöker du om ett nytt privatlån på det totala belopp du vill låna, inklusive det lånebelopp du har kvar på ditt befintliga lån. Ange i ansökan att du vill lösa det befintliga lånet med det nya.

Privatlån

Beroende på vad du behöver låna pengar till kan det vara mer fördelaktigt att höja ett befintligt bolån om det finns utrymme, än att ta ett privatlån. Har du ett bolån hos oss och vill höja det? Gör en ansökan på det belopp som du vill utöka ditt bolån med.

Utöka bolån

Bra att veta - Om du höjer ditt bolån kan amorteringskravet påverkas. Läs mer om amortering och amoteringskrav.

Krav för att låna pengar

För att låna pengar hos ICA Banken, finns några grundkrav som gäller för alla lån. Ytterligare krav kan förekomma, vilket framgår på respektive produktsida.

 • Du ska vara minst 18 år
 • Fast inkomst*
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige

*Storleken på inkomsten, beror på vilket lån och hur mycket du vill ansöka om

Möjlighet till dubbel bonus och stammisrabatt

Du som har ett av ICA Bankens kort är stammis på ICA automatiskt. Och då har du möjlighet till att få dubbel bonus på dina köp på ICA om du också har ett privatlån eller bolån hos oss. 

Du som är stammis på ICA får också stammisrabatt på vårt bolån som baseras på hur mycket du handlar på ICA. Kort sagt, när du handlar på ICA får du billigare bolån.

Vanliga frågor och svar om lån

Vad påverkar min ränta?

Hur sätts räntan på privatlån?

Räntan på våra privatlån sätts individuellt och räntesatsen du får beror på flera faktorer. Det man tittar på är bland annat om du har andra lån och krediter, samt hur din ekonomi och återbetalningsförmåga ser ut.

Aktuell ränta för privatlån är just nu:
6,84 – 15,95 %
7,06 – 17,17 %


Hur sätts räntan på bolån?

När vi sätter din ränta på bolån, utgår vi från den aktuella bolåneräntan för den bindningstid som du väljer.

Vi ger dig som är stammis på ICA en rabatt på bolåneräntan som sätts utifrån hur mycket du handlar på ICA. Du får också en rabatt som baseras på den belåningsgrad du har.

Bra att veta - Bolåneräntan sätts på utbetalningsdagen. Det betyder att räntan kan vara både lägre och högre om det skett en ränteändring för den bindningstid du valt efter att du gjort en ansökan.

Våra aktuella bolåneräntor.

Kan jag ta lån tillsammans med någon?

Ja, det går bra att ha en medsökande både om du ansöker om ett privatlån eller om ansökan gäller ett bolån.

Du kan ansöka om lån tillsammans med din partner, sambo, förälder eller någon annan medlåntagare över 18 år. En medlåntagare stärker kredivärdigheten och kan öka chansen att få lånet godkänt.

Bra att veta - Att vara medlåntagare är ett stort ansvar. Det innebär att du är solidariskt ansvarig för hela lånet gentemot banken. Skulle den andra låntagaren inte betala lånet, kommer banken att rikta betalningskravet mot dig som medlåntagare. Du kan inte avbryta din roll som medlåntagare, såvida det inte går att hitta en ersättare eller att andra låntagaren själv kan över lånet helt själv.

Är en låneansökan bindande?

Privatlån

Att ansöka om ett privatlån är inte bindande. Du kommer få ett erbjudande att ta ställning till.

Enligt konsumentkreditlagen och distansavtalslagen gäller ångerrätt för privatlån. Ångerfristen är 14 dagar från den dag avtalet ingåtts, eller från den dag kredittagaren fått del av avtalsvillkor och övrig information om detta skett vid ett senare tillfälle än vid avtalets ingående.

Inget skäl behöver uppges då ångerrätten åberopas. ICA Banken ska meddelas antingen muntligen via telefon eller skriftligen. Lånet med tillägg för upplupen ränta ska återbetalas snarast och senast inom 30 dagar från den dag då Banken tog emot meddelande om åberopande av ångerrätten.

Bolån

För bolån finns ingen ångerrätt, men att ansöka om ett bolån är inte bindande. Du kommer få ett erbjudande att ta ställning till. Tackar du ja till vårt erbjudande, finns ingen ångerrätt.

Hur lång tid tar det att få svar på en låneansökan?

Privatlån - När du ansöker om ett privatlån får du svar direkt om ansökan godkändes eller nekades.

Du kan även få svar om att vi inte kan lämna ett svar direkt och att en lånehandläggare kommer återkomma med svar svar till dig efter att man manuellt gått igenom ansökan.

Tips! För att få en uppfattning om hur stort privatlån du skulle kunna ta, testa vår privatlånekalkyl:

Hur mycket får jag låna i privatlån?


Bolån - När du ansöker om lånelöfte, flytta bolån eller gör en bolåneansökan direkt, får du oftast inte svar direkt, då en bolånespecialist behöver gå igenom ansökan. När detta är gjort får du ett svar om din ansökan godkändes eller nekades. 

Du kan också få ett avslag direkt om vi skulle se att din kalkyl inte går ihop.

Tips! För att få en uppfattning om hur stort bolån du skulle kunna ta och köpa bostad för, testa vår bolånekalkyl:

Hur mycket får jag låna i bolån?

 

När betalas lånet ut?

Privatlån - Utbetalning av ett privatlån görs vanligtvis inom ett par dagar efter att ansökan är godkänd.


Bolån - Utbetalningen styrs efter när du har tillträde till din nya bostad. Ska du flytta bolån till oss, styrs det oftast av när du har förfallodag på ditt bolån i din andra bank.

Lån utan UC - går det?

Nej. När du ansöker om ett lån eller en kredit hos oss, så tar vi alltid en kreditupplysning via UC.

Låna pengar till det du behöver

Det finns tillfällen i livet då man behöver låna pengar och då kan du söka lån hos ICA Banken. Vi erbjuder möjligheten att låna pengar till det du behöver med vårt privatlån och blancolån kan du låna till vad du vill. Om du vill köpa en bil eller båt, kan du låna till det hos också. Läs mer om billån, elbilslån och båtlån.

Går du i tankar att att renovera och t.ex. behöver låna till badrum eller är det kanske dags att göra om köket och du behöver ta ett kökslån för att finansiera ombyggnaden? Då kan ett privatlån vara ett alternativ, om du inte vill utöka bolånet som oftast är det mest fömånliga.

Har du flera dyra smålån, kan du hos oss samla lån och kanske få en bättre ränta genom att samla lånen i ett enda lån.

Hos ICA Banken kan du även ansöka om lånelöfte inför att du ska gå på visning, göra en bolåneansökan direkt om du har ett objekt klart eller flytta bolån från en annan bank till ICA Banken.

Mer läsvärt på temat låna pengar

Här hittar du ännu fler artiklar med lånetips och artiklar om boendeekonomi.

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig om du har några frågor alla vardagar 8–18 och lördagar 10–15.


Tips!
Nu kan du chatta med oss. Fler kontaktvägar finns på vår sida för kundservice.

Chatta med oss!