Spargris

Handla fonder hos oss

För att handla fonder hos oss behöver du vara bankkund hos oss. Det blir du lätt som en plätt genom att ansöka om ett av våra bankkort. Sedan kan du öppna ett ISK-konto eller depåkonto och börja handla fonder.

  • Öppna ett ISK-konto (investeringssparkonto) eller depåkonto
  • Starta gärna ett månadssparande i fonder som sköter sig själv
  • Välj vilken eller vilka fonder du vill spara i
  • Klart!

Köpa och sälja fonder

Handelstider för fonder

När du köper eller säljer fonder sker detta med viss fördröjning. Dagen efter att du registrerat ett köp eller en försäljning skickas ordern till respektive fondbolag, om du lagt din order före midnatt.

Handelstiden är det klockslag när din affär görs hos fondbolaget. Och det är alltså fondkursen vid den tidpunkten som avgör priset du säljer eller köper dina fonder för. Det är först efter att affären gjorts som köpta fonder syns i ditt sparande, och pengar från sålda fonder blir tillgängliga på ditt konto.

  • Affärsdatum vid köp: 1–2 dagar efter order
  • Affärsdatum vid försäljning: 1–2 dagar efter order
  • Syns på fondsparandet: 2–5 dagar efter order

Det är alltså respektive fondbolags rutiner som avgör vilken kurs du får och när fonden syns i ditt fondsparande.

För mer information om ett specifikt fondbolags rutiner ber vi dig i första hand att kontakta fondbolaget.

Köpa och sälja på helgdagar

Om du registrerar ett köp eller en försäljning på en helgdag, skickas ordern till fondbolaget nästkommande bankdag. Vid halvdagar (dag före röd dag) kan det bli fördröjningar vid köp beroende på fondbolagens individuella rutiner.

Fondbolag vi samarbetar med

Aktie-Ansvar, AMF Fonder, Carnegie Fonder, Case Kapitalförvaltning, CB Fonder, Danske Invest, Didner & Gerge, DNB Fonder, East Capital, Handelsbanken Fonder, Lannebo Fonder, Länsförsäkringar Fonder, SEB Fonder, Simplicity, Skagen Fonder, Spiltan Fonder och Swedbank Robur.

Information om ersättning och intressekonflikter

Bra att veta om fondsparande

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information om fonderna och riskerna återfinns i respektive fonds faktablad och informationsbroschyr som återfinns på icabanken.se. Fonderna ICA Banken Modig, ICA Banken Måttlig och ICA Banken Varlig är specialfonder och förvaltas av Case Kapitalförvaltning AB. Informationen om fonderna baseras på uppgifter från Morningstar.

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig om du har några frågor alla vardagar 8–20 och helger 10–16.


Tips!
Nu kan du chatta med oss. Fler kontaktvägar finns på vår sida för kundservice.

Chatta med oss!