Kreditkort - handla nu och betala senare

Vårt kreditkort heter Bankkort Plus och är kryddat med extra trygghet och du som sätter in din lön på kortkontot får dessutom ränta på lönekontot.

Kort och korthållare - ICA Bankkort

Upp till 60 dagars räntefri kredit

På vårt kreditkort kan du välja en kredit på mellan 20 000 — 100 000 kr. När du betalar med det på ICA dras köpen från ditt konto kopplat till kortet, där du med fördel kan sätta in din lön också. Köp utanför ICA samlas på en faktura, där du har upp till 60 dagars räntefri kredit.

Månadsavgift: 35 kr/mån

Ansök om kreditkort

Ansök om kreditkort utan Mobilt BankID

Du som har vårt kreditkort kan utöka din kortkredit här

Fakta om kreditkortet

 • Med lönen in på kontot får du 2,00 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr1
 • Möjlighet till dubbel bonus
 • Köp på ICA ger 20 extra stammispoäng2
 • 20 000 till 100 000 kr i kortkredit
 • Upp till 60 dagars räntefri kredit
 • Matförsäkring ingår
 • Reseförsäkring ingår
 • Trygghetsförsäkring för hemelektronik ingår
 • Tillgång till Apple Pay och Samsung Pay

ICA Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda behållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr om ICA Banken skulle försättas i konkurs. Ersättning betalas ut av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från den dag ICA Banken försatts i konkurs, eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Läs mer om insättningsgarantin.

Ränta på lönekontot

Du som sätter in din lön, CSN eller pension på kontot kopplat till kreditkortet får en riktigt bra ränta på 2,00 % på belopp upp till 25 000 kr1.

Förutom ränta på lönekontot, får du möjlighet till dubbel bonus på dina köp hos ICA och Apotek Hjärtat när du betalar med vårt kreditkort.

Sätt in din lön - så gör du

Smartphon med kreditkortet Bankkort Plus

Mer kopplat till kreditkortet

Jämför kort

Jämför kreditkortet med våra andra kort, så du väljer rätt kort som passar dig bäst.

Höja kortkrediten?

Om du har kreditkortet, Bankkort Plus idag och vill höja krediten på det, logga in här och ansök.

Erbjudanden för dig med våra kort

När du blir kund hos oss kan du ta del av fina partnererbjudanden. Se dem här!

Vanliga frågor om kreditkort

Hur fungerar kreditkort?

Alla kreditkort fungerar olika, men vårt kreditkort Bankkort Plus fungerar så att det är kopplat till två konton, ett direktkonto och ett fakturakonto. Om du betalar med kreditkortet på ICA eller Apotek Hjärtat samlar du stammispoäng** som sedan kan omvandlas till bonus.

Dessutom får du som betalar med något av ICAs kort hos ICA och Apotek Hjärtat (fysiska apotek) 20 extra stammispoäng per köp.

Direktkontot

Det du handlar på ICA och Apotek Hjärtat, eller tar ut i en automat, dras direkt från direktkontot. Därför kan det vara bra att ha pengar insatta där.

Om du inte har några pengar på direktkontot och handlar på ICA eller Apotek Hjärtat, dras pengarna från fakturakontot.

Fakturakontot

fakturakontot finns din kortkredit. Därifrån dras allt du handlar utanför ICA, samt din månadsavgift på 35 kronor.

Köpen samlas på en faktura som du kan betala i sin helhet månaden efter köpet, eller dela upp fakturan. Du betalar bara ränta för den del du skjuter fram.

Vilket belopp du ska betala varje månad för att slippa räntan, ser du när du loggar in i appen eller på icabanken.se.

Logga in för att se saldo och göra betalningar

Du kan göra betalningar och överföringar i appen eller på icabanken.se.

Där kan du också:

 • spärra kortet och beställa ett nytt
 • skicka meddelanden till oss
 • starta fondsparande
 • öppna nya konton
 • se försäkringar och lån som du har hos oss

Höja kortkrediten

Om du har vårt kreditkort Bankkort Plus och vill höja kortkrediten på det, logga in nedan och gör en ansökan om utökad kortkredit.

Ansök om utökad kortkredit

Extra buffert på kontot

Utöver den kortkredit på 20 000 till 100 000 kr som du kan välja på fakturakontot, kan du även koppla på en kontokredit till direktkontot om du önskar.

Kontokrediten – din extra buffert

Du kan välja att ha en kredit på det konto som används när du handlar på ICA, tar ut pengar eller betalar räkningar. Kontokrediten kan kopplas till direktkontot och fungerar som en tillfällig buffert som används automatiskt när dina egna pengar är slut. Du ansöker om kontokrediten samtidigt som du ansöker om kreditkortet och du kan välja en kontokredit på 10 000 till 50 000 kr.

Vi tar ut en kreditavgift 2 % på vald kontokredit. Den tas ut oavsett om du använder kontokrediten eller inte.

Hur betalar jag tillbaka krediten?

Om du utnyttjat kontokrediten, betalas den automatiskt tillbaka så snart du fyller på kontot med minst lika mycket som du har utnyttjat. Räntan för utnyttjad kredit dras från kontot varje månad.

I prislistan hittar du ränta, avgift och exempel på kreditkostnad.

Matförsäkring

Från och med den 1 januari 2024 ingår det en matförsäkring i vårt kreditkort. Den kan ge dig ett tillskott i matkassan om du blir långvarigt sjukskriven på grund av sjukdom eller olycksfall eller om du som tillsvidareanställd drabbas av ofrivillig arbetslöshet.

 • Gäller för dig mellan 18 och 65 år som är stadigvarande bosatt och folkbokförd i Sverige
 • Engångsersättning om du blir långvarigt sjukskriven på grund av sjukdom eller olycksfall
 • Engångsersättning om du som tillsvidareanställd blir ofrivilligt arbetslös
 • Ersättningen beräknas utifrån dina genomsnittliga köp de senaste 3 månaderna* med vårt kreditkort på ICA och Apotek Hjärtat som vi sedan dubblar
 • Maximalt ersättningsbelopp är 10 000 kr
 • Ersättning utbetalas ut i form av ICA Presentkort som endast kan användas i fysisk butik och gäller på ICA och på Apotek Hjärtat

Läs försäkringsvillkoren för fullständiga villkor, undantag och begränsningar.

Mer om matförsäkringen

*Har du haft kreditkortet kortare tid än 3 månader, beräknas genomsnittliga köp ut på den tid du haft vårt kort.


Försäkringsgivare är ICA Försäkring AB, org nr 556966-2975. Postadress: 504 82 Borås. Besöksadress: Framtidsvägen 12A, 352 22 Växjö.

Tel kundservice/skadeservice: 033-47 47 90. E-post kundservice: forsakring@ica.se. E-post skadeservice: skador.forsakring@ica.se. Information om ICA Försäkring och dess verksamhet finns på vår hemsida: www.icaforsakring.se. ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

Trygghetsförsäkring - så funkar den

I kreditkortet ingår en trygghetsförsäkring när du köper hemelektronik* med kortet. Trygghetsförsäkringen innehåller en allriskförsäkring och en förlängd garanti.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen gäller ny hemelektronik* som köpts för privat bruk. Försäkringen gäller från det att du köper produkten och i upp till fem år. Du kan få ersättning för skada som uppstått genom en plötslig och oförutsedd händelse.

Förlängd garanti

När du köpt ny hemelektronik* och hushållsmaskiner** med ditt kreditkort får du ett års extra garanti motsvarande den som tillverkaren lämnade, dock inte mer än totalt tre år från och med inköpsdatum.

Mer information om trygghetsförsäkringen och vilka villkor och ersättningar som gäller, hittar du i förköpsinformationen längre ner på sidan.


* Med hemelektronik menas exempelvis stereo, TV, DVD-spelare, TV-spelkonsol, dock ej persondatorer, mobiltelefoner eller kameror med tillbehör till dessa.

** Med hushållsmaskin menas maskin avsedd för klädvård, disk, städning, förvaring eller tillagning av livsmedel.

ICA Försäkring AB, org nr 556966-2975. Postadress: 504 82 Borås. Besöksadress: Framtidsvägen 12A, 352 22 Växjö. Tel kundservice/skadeservice: 033-47 47 90. E-post kundservice: forsakring@ica.se. E-post skadeservice: skador.forsakring@ica.se. Information om ICA Försäkring och dess verksamhet finns på vår hemsida: www.icaforsakring.se. ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

Priser och räntor

Månadsavgift

Specifikation Pris
Kreditkortet 35 kr/mån

Inlåningsränta på kontot

Vid lön, CSN eller pension in på kontot

Belopp på kontot Ränta
Upp till 25 000 kr 2,00 %*
Över 25 000 kr
0 %*

 

Bra att veta - Har du mer än 25 000 kr på kontot där du har lön, CSN eller pension är det 0 % i ränta på det belopp som överstiger 25 000 kr.

Har du inte lön, CSN eller pension in på kontot är det  0 % i ränta på kontot oavsett saldo på kontot.

*Räntan utbetalas årsvis. På kreditkortets fakturakonto utgår ingen ränta vid ett eventuellt plussaldo.


Utlåningsräntor

Ränta, kortkredit: 14,70 %
Effektiv ränta, kortkredit: 15,73 %

Ränta, kontokredit: 11,20 %*
Effektiv ränta, vid 10 000 kr i utnyttjad kontokredit: 13,90 %*

*Räntan debiteras månadsvis


Exempel på kreditkostnader

Räkneexemplen nedan utgår från aktuell ränta per: 2024-05-23.

Kreditperiod: 12 månader
Kreditbelopp: 20 000 kr

Kortkredit

Kortkrediten är den delen av kreditkortet som du betalar med månadsfaktura (fakturakontot).

Vid 10 000 i utnyttjad kortkredit blir räntan 14,70 procent och den effektiva räntan 15,73 procent. Totalt belopp att betala blir 10 997 kr.

Vid 20 000 kr i utnyttjad kortkredit blir räntan 14,70 procent och den effektiva räntan 15,73 procent. Totalt belopp att betala blir 21 671  kronor.

Kontokredit

Kreditperiod:
12 månader
Kreditbelopp:
10 000 kr

Kontokrediten är det utrymme du kan ansöka om som buffert på bankkontot som är kopplat till kortet. 

Vid 5 000 kr i utnyttjad kontokredit blir räntan 11,20 procent och den effektiva räntan 16,01 procent. Totalt belopp att betala blir 5 801 kr.

Vid 10 000 kr i utnyttjad kontokredit blir räntan 11,20 procent och den effektiva räntan 13,90 procent. Totalt belopp att betala blir 11 390 kr.

Effektiv ränta: Kreditkostnaden (ränta och särskilda avgifter och andra obligatoriska kostnader enligt avtal) som en årlig ränta beräknat på kreditbeloppet.

Totalt att betala: Totalt belopp att betala för kortkrediten är beräknat på att krediten är återbetald på 12 månader och att 30 räntefria dagar har utnyttjats. Dessutom ingår ordinarie kortavgift för kreditkortet (ICA Bankkort Plus), enligt gällande prislista. Totalt belopp att betala för kontokrediten är beräknat på att krediten är återbetald på 12 månader. Eftersom räntan är rörlig utgör beloppen endast en indikation på vad det totala beloppet blir.


Prislista för våra tjänster

Specifikation Pris
Uttag/insättning i ICA-butik 0 kr
Valutaväxlings­påslag vid köp/uttag
i utländsk valuta
1,65 %1
Automatuttag i Sverige
0 kr
Automatuttag i EU i Euro
0 kr2
Automatuttag i EU i annan valuta än Euro
20 kr2
Automatuttag utanför EU
20 kr2
Kontoutdrag varje månad per post 0 kr
Räkningsbetalning via internet 0 kr
Överföringar till annat
konto via talsvar & internet
0 kr
Uppläggningsavgift för kontokredit 0 kr
Valutaköp eller uttag på annan bank, post
eller växlings­kontor
2 % el. minst 35 kr kr3


1
ICA Banken tillämpar Mastercard/Maestros kurs. För att få en indikation om vad kortköpet i exempelvis EURO kostar, kan du se och räkna ut hos Mastercard. Aktuell kurs som Riksbanken ger finns här.
2I vissa fall kan den lokala banken ta ut en avgift vid kontantuttag i automat.
3Gäller all användning av kortet på bank-, post- och växlingskontor.

Se vår fullständiga prislista för våra produkter och tjänster.

Dubbel bonus med kreditkortet

Med ICA Bankens kreditkort har du möjlighet att få dubbel bonus på dina köp hos ICA och i Apotek Hjärtats fysiska butiker när du betalar med det och samtidigt har något av följande hos oss:

 • Regelbundet månadssparande med saldoökning på 500 kr/mån*
 • Sätter in lön, pension, studiemedel (CSN) hos oss
 • Minst 50 000 kr på ett sparkonto eller fondkonto
 • Ett bolån eller ett privatlån
 • Medkontohavare till en som uppfyller ovanstående

*Gäller månadssparande på vårt sparkonto, ISK-konto eller depåkonto. Om t.ex första saldoökningen är i januari, börjar du samla poäng från banken fr.o.m. 1 februari.


Betala med kreditkort - så funkar det

När du betalar med kreditkortet på ICA eller Apotek Hjärtat, samt tar ut pengar i en uttagsautomat, dras pengarna från direktkontot som är kopplat till kortet.

När du betalar med kreditkortet utanför ICA och Apotek Hjärtat dras pengarna från fakturakontot som är kopplat till kortet.

Kreditkortet ingår i Enkla paketet

Innehållet i Enkla paketet får du ta del av när du skaffar kreditkortet. Du får bland annat möjlighet att ansöka om Mobilt BankID och ansluta dig till den populära betaltjänsten Swish.

I paketet finns flera godsaker för en enklare vardagsekonomi.

Allt om Enkla paketet

Smartphone med två kort

1 Du som har din lön, CSN eller pension in på kontot får just nu 2,00 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr. På belopp på kontot som överstiger 25 000 kr är det 0 % i ränta. Har du inte lön, CSN eller pension in på kontot är det 0 % i ränta oavsett belopp. På kreditkortets fakturakonto utgår ingen ränta vid ett eventuellt plussaldo.

2 Köp av varor som ICA-butik är förmedlare av, som till exempel frimärken, varor från Systembolaget, samt speltjänster och i villkoren angivna produkter är undantagna från poänggrundande köp. På Apotek Hjärtat är receptbelagda produkter undantagna från poänggrundande köp.

En medarbetare på kundservice. Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig med frågor om kreditkort alla vardagar 8–18 och lördagar 10–15.


Tips för dig som är kund!
Logga in och skicka ett meddelande till kundservice.

Chatta med oss!