Betala med kort, konton och smarta tjänster

Med ICA Bankens bankkort och kreditkort får du möjlighet till dubbel bonus på dina köp hos ICA och Apotek Hjärtat, om du skaffar fler produkter av oss. Vi har också ett bankkort för barn och ungdomar som är ett perfekt första kort. Tjänsterna Swish, Mobilt BankID, Apple Pay och Samsung Pay ingår.

Kort och betala samlingssida

Våra kort

Vi erbjuder tre olika kort, ett vanligt bankkort och ett kreditkort, samt ett bankkort för barn och ungdomar. Vi ger också ut det rosa ICA kortet med betalfunktion som du kan betala med på ICA.

  • Ränta på lönekontot1
  • Upp till 60 dagars räntefri kredit på kreditkortet
  • Kostnadsfritt bankkort fram tills du fyller 21 år

Bankkort

Bankkortet du kan välja med eller utan kontokredit.

Skaffa bankkort
ICA Bankkort

Kreditkort Bankkort Plus

Kreditkort med upp till 100 000 kr i kortkredit.

Skaffa kreditkort
ICA Bankkort Plus är vårt kreditkort

Bankkort Barn och Ungdom

Kortet är för dig under 21 år som funkar i hela världen.

Skaffa Bankkort Barn och Ungdom
Bankkort Barn och Ungdom

ICA-kort Betala

För dig som även vill kunna betala med ditt ICA-kort hos ICA.

Läs mer om ICA-kort Betala
ICA-kort Betala

Bli Stammis Student

Om du blir stammis-student får du ett ICA Bankkort kostnadsfritt under din studietid från oss. Ordinarie pris är 35 kr/mån. Missa inte att om du låter ditt CSN gå in på ditt konto i ICA Banken får du just nu 2,00 % i ränta1 på belopp upp till 25 000 kr.

Det bästa av allt är att du som har ditt CSN in på kontot får möjlighet till dubbel bonus på ICA.

ICA ger också dig som stammis-student schyssta priser på mat och andra fina erbjudanden.

Bli Stammis Student

Stammis Student - varukorg, bank, och bankkort

Våra konton

Med vårt bankkort, kreditkort och bankkort barn och ungdom följer ett bankkonto som du med fördel kan använda som lönekonto. Du som har din lön, CSN eller pension in på bankkontot får 2,00 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr1. Vårt bankkonto utsågs till Årets bankkonto 2023, enligt Privata Affärer.

1Du som har din lön, CSN eller pension in på kontot får just nu 2,00 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr. På belopp på kontot som överstiger 25 000 kr är det 0 % i ränta. Har du inte lön, CSN eller pension in på kontot är det 0 % i ränta oavsett belopp.

ICA Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda behållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr om ICA Banken skulle försättas i konkurs. Ersättning betalas ut av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från den dag ICA Banken försatts i konkurs, eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Betalningar

Med vårt bankkort, kreditkort och bankkort barn och ungdom får du tillgång till alla smarta tjänster för att du enkelt ska kunna sköta din vardagsekonomi.

Säker identifiering

Som kund i ICA Banken kan du ansöka och ladda ned Mobilt BankID. Vi har också en säkehetsdosa som du kan beställa från kundservice.

Betala och överföra

Korttyper

ICA Banken erbjuder tre korttyper. Våra två vanligaste korttyper är vårt bankkort och kreditkort, som båda är Mastercard och kan användas över hela världen.

Vi har också ett Bankkort Barn och Ungdom. Perfekt för barnen som vill komma åt sin veckopeng eller månadspeng. Kortet är ett Mastercard utan möjlighet att ansöka om en kredit, så länge barnet är under 18 år. Det fungerar över hela världen och det fungerar att betala med online också. När barnet fyller 18 år kommer kortet att fungera precis som vårt vanliga bankkort.


Har du ett av våra kort och vill ha fler konton? Du kan enkelt själv öppna ett bankkonto eller sparkonto.

Betalningssätt

Om du är bankkund hos ICA Banken får du tillgång till flera olika betalningssätt. Vi erbjuder e-faktura för de av dina betalningsmottagare som har den tjänsten. Du kan också lägga till nytt autogiro, samt se och hantera dina autogiron på internetbanken. Vi erbjuder också tjänsten utlandsbetalning för dig som behöver göra betalningar till utlandet.

Du kan även skaffa Swish som är ett populärt betalningssätt, tack vare de blixsnabba betalningarna som kommer fram på en gång till mottagaren.

Du kan som har ett av våra kort kan skaffa Apple Pay och Samsung Pay.

Frågor och svar

Om du funderar på något om våra kort och konton, så har vi här samlat några av våra vanligaste frågor och svar om våra bankkort, kreditkort och bankonton.

Våra tips om kort och betala

Vi har många läsvärda artiklar relaterat till kort och betalningar. Du hittar allt från nyheter till olika tips för en enklare vardag med våra bankkort och kreditkort.

Våra tips - konsumtion

Våra tjänster för kort och betala

I vårt utbud av kort kan du välja mellan tre varianter, ett bankkort, kreditkort eller Bankkort för Barn och Ungdom. Om du är osäker på vilket du ska välja, jämför våra kort mot varandra för att hitta det kort som passar dig bäst. För dig som studerar, ansök om Stammis-student, så får du ett bankkort kostnadsfritt under studietiden. Till varje kort följer ett bankkonto som öppnas i samband med att din ansökan om ett kort blivit godkänd. Sedan kan du själv enkelt öppna fler konton. När du ansökt om ett av våra kort, kan du kostnadsfritt skaffa Swish, Mobilt BankID, Apple Pay och Samsung Pay.

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig om du har några frågor alla vardagar 8–20 och helger 10–15.


Tips!
Nu kan du chatta med oss. Fler kontaktvägar finns på vår sida för kundservice.

Chatta med oss!