Frågor och svar om konto

20 vanliga frågor i Om konto

Från och med april 2010 skickar vi inte längre ut kontoudrag med post. Vi värnar om miljön och på detta sätt sparar vi papper, något som många av våra kunder önskat. Under Mina dokument/fakturor finns dina kontoutdrag digitalt. Där hittar du kontoutdrag ända tillbaka till 2012.

Du kan självklart alltid se dina kontohändelser 18 månader tillbaka i tiden på icabanken.se och kan skriva ut dina kontoutdrag för de perioder du vill. 

Vill du behålla dina skriftliga kontoutdrag? Skicka ett säkert meddelande till oss när du är inloggad så berättar vi mer.

Skicka säkert meddelande (kräver inloggning)

Kontotyp Inlåningsränta
Bankkonto med belopp upp till 25 000 kr*
Gäller dig med lön, CSN eller pension in på kontot
2,25 %
Bankkonto med belopp över 25 000 kr*
0 %
Sparkonto 2,50 %
Fondkonto 0 %
ICA-kortkonto med belopp upp till 15 000 kr** 2,25 %
ICA-kortkonto med belopp över 15 000 kr**
0 %

 

Räntan utbetalas årsvis.

*Gäller dig som har din lön, CSN eller pension in på bankkontot. Har du det, är det 2,25 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr. På belopp på kontot som överstiger 25 000 kr är det 0 % i ränta. Har du inte lön, CSN eller pension in på bankkontot är det 0 % i ränta oavsett belopp.

**Det är 2,25 % i ränta på belopp upp till 15 000 kr på ICA-kortkontot kopplat till det rosa ICA-kortet med betalfunktion. På belopp som överstiger 15 000 kr på kontot är det 0 % i ränta.

Ja, det kan du. Läs mer här om vårt bankkonto om du vill veta mer om det. Du som är kund, öppnar själv nya konton när du är inloggad på icabanken.se:

Öppna bankkonto

Öppna sparkonto

Öppna sparkonto för barn (pdf)

Vi hjälper dig flytta autogiron och automatiska överföringar till ditt konto hos oss. Skicka ett säkert meddelande när du är inloggad. 

För att flytta över dina autogiron från en annan bank behöver vi uppgifter om clearing- och kontonummer där dragningarna sker idag. Vi behöver också veta om vi ska ta över alla autogiron eller bara några stycken, i så fall vilka. 

Du kan själv avsluta autogirot på internetbanken. Gå in under Betala och överföra, Autogiro och Mina autogiron när du är inloggad med din säkerhetsdosa.

Till Mina autogiron (kräver inloggning)

Vill du ha ett autogiro kopplat till ett konto i ICA Banken, kontakta företaget som du vill ha ett autogiro hos. Du kan också ansöka om autogiro hos olika företag när du är inloggad på icabanken.se under Betala och överföra > Mina autogiron.

Sök mottagare för autogiro (kräver inloggning)

Logga in på internetbanken och gå in under Betala och överföra > Mina autogiron. Där kan du välja vilket konto som ska användas för ditt autogiro.

Mina autogiron (kräver inloggning)

Vissa av ICA Bankens produkter och tjänster betalar du för via direktdebitering. Det gäller till exempel hemförsäkring och kundlån.

Det går ut på att den summa du har att betala dras från det konto du har valt. Du får meddelande (avisering eller dragningsbesked) om vilket datum vi drar pengarna från kontot, och om summan förändras.

Om du vill byta konto för direktdebitering, kontaktar du oss per telefon 033-47 47 90, vardagar 8–20 och helger 10–15.

Vid de flesta kortköp som görs har butiken eller ägaren av uttagsautomater en skyldighet att kontrollera om det finns täckning för köpet eller uttaget. När denna kontrollfråga görs reserveras motsvarande belopp på kontot. Det disponibla beloppet påverkas med en summa som motsvarar det reserverade beloppet.

ICA Banken avvaktar sedan en definitiv bekräftelse på att köpet/uttaget gick bra. Det sker normalt inom fem bankdagar, men det kan dröja längre. Först därefter bokförs det reserverade beloppet som en transaktion och saldot påverkas.

Du kan få reda på ditt saldo på flera sätt:

  • Logga in här och se ditt saldo
  • Se det när du loggat in i vår app
  • Aktivera snabbsaldo i appen, så kan du se saldot utan att logga in
  • Självbetjäning på telefon 033-47 47 90
  • I kassan på ICA kan du legitimera dig och få ditt saldo på kortkontot

Har du ett rosa ICA-kort?

Om du ett rosa ICA-kort med betalfunktion, kan du inte se ditt saldo på icabanken.se.

Du ser ditt saldo om du loggar in på ICA.se.

Visar 10 av 20