Lån och krediter

17 vanliga frågor i Om lån och krediter

Det går inte att höja ett befintligt privatlån (kallas även blancolån) hos ICA Banken, du kan däremot ansöka om ett nytt privatlån. Vill du inte ha två privatlån, kan du i ansökan uppge att nya lånet ska lösa ditt befintliga privatlån hos ICA Banken.

Exempel om du vill ha ett lån efter din nya ansökan:

Du har idag ett blancolån på 50 000 kr och vill låna 100 000 kr till. Ansök om ett lån på 150 000 kr och ange lösenbelopp 50 000 kr.

Viktigt att tänka på

Om du har ett lån hos ICA Banken med låneskydd som du vill lösa med ett nytt lån, så behöver du ansöka om ett nytt låneskydd för det nya lånet.

Vill du ha autogiro på ditt nya lån, måste du ansluta det till autogiro eftersom du får ett nytt lånenummer hos oss.

Ja, du kan ansöka om privatlån på mellan 20 000 och 500 000 kronor utan säkerhet. Återbetalningstiden är 3–15 år, beroende på storleken på lånet.

Räkna och se vad ett privatlån kostar

Pengarna betalas ut till ett konto i ICA Banken. För dig som inte har något av ICAs bankkort öppnas ett nytt konto i ICA Banken, till vilket lånebeloppet utbetalas.

Du får ett SMS när pengarna finns tillgängliga på ditt konto hos oss.

När lånet har utbetalats kan du logga in med Mobilt BankID och överföra dem till ett annat konto eller annan bank om du vill.

I vår prislista hittar du alla aktuella räntor och avgifter.

Till Prislistan

Nej, vi tar inte ut någon uppläggningskostnad när du ansöker om ett privatlån.

Kontokrediten träder in när dina egna pengar på kontot är slut. Du kan då börja utnyttja krediten om du vill. Det är först då du börjar betala ränta.

Läs mer om kontokredit

Kortkredit är den kredit som hör till vårt kreditkort, ICA Bankkort Plus. Alla inköp du gör utanför ICA dras från din kortkredit. Inköpen samlas på en räkning som kommer i slutet av månaden. Du kan då välja att betala hela beloppet, eller skjuta upp en del av betalningen om du vill.

Ansök om kreditkort Bankkort Plus

Om du vill höja din kontokredit går du till sidan kontokredit, loggar in och ansöker

För att ansöka om högre kortkredit på ditt fakturakonto, loggar du först in på ditt konto på icabanken.se. Sedan klickar du dig fram till sidan för kreditkort, där du hittar en knapp som säger Utöka kortkredit.

En betalningsavisering skapas varje månad tillsammans med ett inbetalningskort till kontot i ICA Banken. Det aviserade beloppet måste finnas på kontot den 30:e i månaden. Du kan också göra en överföring till ditt konto.

Om du betalar av ditt lån via autogiro, får du ingen avi per post eller Kivra. Logga in i appen eller på internetbanken så hittar du den där. Om du inte har autogiro så kommer avin till Kivra eller via post men finns även att hitta i appen och på internetbanken.

Första förfallodag för betalning infaller den 30:e i månaden efter att lånet utbetalats.

Om du vill göra en extra amortering på ditt lån eller betala av ditt lån i förtid, kontaktar du kundservice på telefon 033-47 47 90, vardagar 8–20 och helger 10–15.

Din första betalning till lånet i ICA Banken är först månaden efter att lånet utbetalats. Då betalar du bara ränta från utbetalningsdagen samt eventuell försäkringspremie. Efterföljande månader betalar du även amortering. Din låneavi där beloppen finns specificerade finns att läsa från mitten av betalmånaden under ”Mina dokument/fakturor”.

Första förfallodag för betalning infaller den 30:e i månaden efter att lånet utbetalats.

Visar 10 av 17