Huslån

Om du ska köpa hus, så erbjuder vi huslån på mellan 200 000 kr upp till 10 miljoner kr. Du som redan äger ett hus och vill se över dina kostnader, kan räkna på din ränta om du väljer att flytta huslånet till oss.

Nyckelknippa

Räkna på hus- och villalån

Om du planerar att köpa ett hus är det extra förmånligt för dig som är stammis på ICA att räkna på huslån hos oss. Stammisar på ICA får nämligen rabatt på boräntan.

Äger du ett hus och har ett huslån hos en annan bank. Räkna och se vad du får för ränta om du väljer att flytta huslånet till oss. Självklart får du som är stammis på ICA också rabatt på boräntan om du väljer att flytta det till oss.

Lånelöfte - räkna här

Flytta bolån - räkna här

Hur mycket får man låna till hus?

Om du planerar att köpa ett hus kan du låna maximalt 85 % av värdet på bostaden. Det innebär att du själv måste ha en kontantinsats på minst 15 % av köpbeloppet. Hos oss kan du låna från 200 000 kr upp till 10 000 000 kr.

I samband med köp av ett hus och om du väljer att ta huslånet hos ICA Banken, erbjuder vi både handpenningslån och överbryggningslån.

Krav för att låna till hus

  • Minst 18 år gammal
  • Ha en stadigvarande inkomst i svenska kronor (SEK)
  • Inga betalningsanmärkningar
  • ICA Banken belånar endast fastigheter med taxeringskod 220

Räntor för bolån vid köp av hus och villa

Bindningstid Ränta Eff. ränta
3 mån 5,24 % 5,37 %
1 år 4,94 % 5,05 %
2 år 4,43 % 4,52 %
3 år 4,35 % 4,44 %
4 år 4,35 % 4,44 %
5 år 4,37 % 4,46 %
7 år 4,37 % 4,46 %
10 år 4,42 % 4,51 %


Våra genomsnittsräntor finns under bolåneräntor.

Handlar du på ICA får du bättre boränta

Om du skaffar ett huslån hos oss och är stammis på ICA, så får du en rabatt som baseras på hur mycket du handlar på ICA. Kort sagt, när du handlar på ICA får du billigare bolån.

Och som vanligt får du även en rabatt på bolånet som baseras på hur mycket du lånar i förhållande till vad din bostad är värd.


Vadå stammis på ICA?

Har du något av ICAs kort är du stammis på ICA. Har du inte det, kan du koppla de flesta bankers kort till stammis. Stammispoängen, som ligger till grund för stammisrabatten samlar du genom dina köp på ICA, Apotek Hjärtat*, ICA Försäkring och andra partners till ICA.

*Gäller i Apotek Hjärtats fysiska butiker och dig som är medlem i Klubb Hjärtat.

Försäkringsbox

Bo med ro till rätt pris

Du som tar ett huslån hos oss får också ett erbjudande om hemförsäkring. ICA Försäkring ger dig de två första månaderna kostnadsfritt, vid köp av hemförsäkring, husförsäkring eller fritidshusförsäkring.

Du får tillgång till erbjudandet på kvittensen om din ansökan om bolån blir godkänd.

Tips! Här kan du spana in ICA Försäkrings hemförsäkring för bostadsrätt, hus och fritidshus.

Att tänka på vid husköp

Pantbrev

När du ska ansöka om ett huslån för att köpa en fastighet, kommer banken att vilja ha en säkerhet för huslånet. Bankens juridiska bevis på den belånade fastigheten blir då att man utfärdar ett pantbrev på den belånade delen.

Bra att tänka på - Tag reda på hur stora pantbrev som finns på huset idag. Om du behöver du låna mer, måste du ta ut ytterligare pantbrev, vilket man tar ut en kostnad för. Självklart hjälper vi dig med detta.

Pantbrev - allt du behöver veta

Lagfart

Beviset för att du äger en fastighet eller tomträtt, kallas för lagfart. I samband med att du köper och blir ägare till en tomt eller fastighet måste du själv inom 3 månader ansöka om lagfart hos Lantmäteriet, vilket de tar ut en avgift för. Ansökan kan göras med Mobilt BankID på Lantmäteriets webbsida, men det går att ansöka via blankett också.

Lagfart - så funkar det

Artikeltips för husköpare

Viktigt att tänka på vid husköp

Undersökningsplikt vid husköp

Som köpare har du alltid undersökningsplikt när du köper en bostad. Det innebär att du noga ska kontrollera huset. Det är väldigt viktigt att du testar allt du kan och är frågvis för att bilda dig en uppfattning om husets funktioner och brister.

Många hus säljs med sägningen "Besiktat hus". Bara för att det är besiktigat, så tar det inte bort ansvaret från din undersökningsplikt.

Investera i en husbesiktning

Som köpare har du själv rätt att anlita en oberoende besiktningsman. Även om säljaren gjort en besiktning av huset, kan du som köpare be mäklaren att du vill göra en överlåtelsebesiktning. Besiktningsmannen kan då ge dig ett utlåtande, utifrån vad denne kan lukta, känna och se. Oftast vet bestikningsmännen vad man ska kolla extra noga på i ett hus, vilket du som köpare kanske inte alltid har koll på.

När du anlitar en oberoende besiktningsman, jämför priser mellan flera olika innan du bestämmer dig. Hör gärna med vänner och bekanta som anlitat en, om de kan rekommendera någon.

Mer kopplat till huslån

Bolåneguide

Spana in vår guide hur det går till att låna pengar till en bostad innan du börjar leta bostad.

Amortering på bolån

Så funkar amorteringsreglerna gällande amortering och amorteringskrav på bolån.

Husförsäkring

När du köpt ett nytt boende så behöver det försäkras. Vi har hemförsäkringen för ditt hem och hus.

En medarbetare på Kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig med frågor om huslån vardagar 8–18.


Tips för dig som är kund!
Logga in och skicka ett meddelande till kundservice.

Chatta med oss!