Klara vardagen

Om du är i en separation, har blivit av med jobbet, drabbats av en sjukdom eller förlorat en närstående gör vi vad vi kan för att underlätta. Vi hoppas att det hjälper dig att klara vardagen lite enklare när livet tagit en oväntad vändning.

Bowlingklot och käglor - Klara vardagen

Hjälp om det oväntade händer

Vissa situationer i livet kan kännas tuffa. Ändå behöver vardagen fortsätta fungera, med räkningar som ska betalas och beslut som ska tas.

Inom vårt initiativ Klara Vardagen har vi samlat fyra livssituationer där vi hoppas kunna förenkla för dig som kund.

Klara vardagen

Separation eller skilsmässa

Att bryta upp från ett gemensamt liv innebär ofta stora förändringar i vardagen, inte minst om det finns barn med i bilden. Hos oss på ICA Banken hittar du information och tjänster som stöd vid en separation eller skilsmässa.

Tjänster för dig:

Läsvärda artiklar:

Mamma med ett barn
Händer på en laptop

Arbetslöshet

Trots olika trygghetssystem och försäkringar kan inkomsten minska rejält när du blir arbetslös. Det kan också kännas svårt att planera sitt liv och sin ekonomi på längre sikt. För att du ska få vardagen att fungera medan du letar efter ett nytt jobb har vi samlat information och ekonomiska tips för dig.

Tjänster för dig:

  • BlueCall - samtalsstöd för dig som är försäkringskund

Läsvärda artiklar:

Sjukdom

Att bli sjukskriven en längre period ger ofta stor påverkan på livet och familjen – men också på ekonomin. Vi har samlat råd och tips som vi hoppas kan minska oron över vardagsekonomin, så att du istället kan fokusera på att bli frisk.

Tjänster för dig:

  • BlueCall - samtalsstöd för dig som är försäkringskund

Läsvärda artiklar:

Fötter med varma sockor
Kvinna som håller i ett gravljus

Dödsfall

När en nära anhörig går bort är det många praktiska frågor som behöver lösas, samtidigt som du går igenom ditt sorgearbete. Genom att erbjuda juridisk hjälp till rabatterat pris och information om olika ekonomifrågor kopplade till dödsfall vill vi stötta dig som är närstående.

Tjänster för dig:

Läsvärda artiklar:

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig om du har några frågor alla vardagar 8–20 och helger 10–15.


Tips!
Nu kan du chatta med oss. Fler kontaktvägar finns på vår sida för kundservice.

Chatta med oss!