På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Gröna lån till ICA-handlare

Att göra miljöinvesteringar i ICA-butiken är viktigt för att minska miljöpåverkan. För att stödja handlarna erbjuder ICA Banken både gröna lån och leasing med extra bra villkor.

Hållbarhet och klimat är en strategisk prioritering inom hela ICA. Därför har vi satt upp målet att hela ICAs verksamhet ska vara klimatneutral år 2020*, det vill säga butiker, apotek, lager och kontor. För ICA-handlarnas del kan det betyda att kyl- och fryssystem eller belysning behöver uppdateras eller bytas ut till nya med mindre klimatpåverkan. På ICA Banken tycker vi det är viktigt att stödja och hjälpa handlarna att uppnå miljömålen.

Därför jobbar vi tillsammans med ICA-handlaren för att hitta bästa lösningen för finansiering av miljösmarta investeringar. Som en del i detta erbjuder vi gröna lån och leasing med extra bra villkor när det gäller ränta, egen insats och avbetalningstid.

*Klimatmålet gäller ICAs direkta klimatpåverkan i alla ICA Gruppens bolag exklusive portföljbolaget inkClub.

En god morgondag

För att nå våra mål jobbar ICA aktivt och långsiktigt inom områdena miljö, hälsa, kvalitet, mångfald och lokalt.

Läs mer om ICAs hållbarhetsarbete