Körkortslån

Dags att ta körkort? Om du behöver hjälp att finansiera din körkortkortsutbildning, kan vi hjälpa dig med ett körkortslån. Hos oss kan du låna från 20 000 kr till körkort.

Körkortslån - bil som övningskör

Räkna på körkortslån

kr
20 000 kr
20 000 kr500 000 kr
år
3 år
3 år8 år
Beräknad månadskostnad
655 kr/mån
Med Låneskydd Plus 714 kr/mån
Till ansökan
Individuell ränta: 6,84 15,95 %
Exempelränta: 9,40 % (effektiv exempelränta 9,82 %)

För ett lån på 20 000 kr upplagt på 3 år med exempelräntan 9,4 % (effektiv ränta 9,82 %) så blir det totala beloppet att betala 23 238 kr. Lånet återbetalas under 36 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 655 kr/mån om räntan inte ändras. Exempelränta per 2024-05-23.

Lån till körkort - så ansöker du

1

Välj lånebelopp och återbetalningstid.

2

Identifiera dig med Mobilt BankID.

3

Se ditt ränte­erbjudande.

4

Signera körkortslånet med Mobilt BankID.

5

Pengarna på kontot inom några dagar.

Hur mycket kan jag låna till körkort?

Testa vår tjänst Hur mycket får jag låna? Den ger dig en uppfattning om hur stort belopp du skulla kunna ansöka om, utan att vi tar en kreditupplysning.

Kostnad att ta körkort

Att ta körkort är något som många ser fram emot. Vägen till körkortet kan se olika ut, då alla har olika förutsättningar.

Teoriutbildningen är något många gör hos en trafikskola, innan man ger sig på att göra den obligatoriska riskutbildningen för att sedan skriva kunskapsprovet.

Du kan komma billigare undan om du har möjlighet att övningsköra privat, jämfört med om du måste ta både teorilektioner och alla körlektioner hos en trafikskola.

Priset för att ta körkort kan variera från ett par tusen kronor till uppåt 20 000 kr eller mer. Priset beror på dina möjligheter att övningsköra privat och hur lätt eller svårt du har för att genomföra hela körkortsutbildningen.

Körkortslån

Det bästa är om du har möjlighet att spara ihop till en del eller hela körkortsutbildningen. Starta ett månadsspar till körkort redan idag. Skulle du behöva hjälp att finansiera utbildningen, finns lite alterantiv:

  • Körkortslån, som är ett privatlån
  • Möjlighet att söka körkortslån via CSN

CSN Körkortslån

Den som var arbetslös och anmäld som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen kunde förut ansöka om ett körkortslån via CSN. Från och med 1 januari 2024 är det inte längre möjligt att ansöka om detta via CSN.

Vanliga frågor om lån till körkort

Priser och räntor

Priser och räntor för banklån från och med: 2024-05-23

Aktuella räntor på privatlån

Specifikation Ränta
Rörlig ränta 6,84 – 15,95 %
Rörlig effektiv ränta 7,06 – 17,17 %

Avgifter

Specifikation Pris
Aviavgift med Kivra eller autogiro 0 kr
Aviavgift med pappersfaktura 35 kr

Höja befintligt privatlån

För att höja ditt befintliga lån behöver du ansöka om ett nytt privatlån på det totala belopp du vill låna, inklusive det belopp du har kvar på ditt befintliga lån. Ange i ansökan att du vill lösa det befintliga lånet med det nya.

Om du vill ha ett låneskydd på det nya större lånet, behöver du ansöka om det – även om du redan har ett låneskydd på ditt befintliga lån. 

Betala av privatlån i förtid

Du kan göra extra amorteringar eller lösa hela lånet i förtid utan kostnad. Kontakta bara oss på 033-47 47 90, vardagar 8–18 och lördagar 10–15 så får du instruktioner.

För att kunna lösa ditt lån eller göra en extraamortering behöver säkerställa var pengarna kommer ifrån, enligt regelverk inom Penningtvättslagen. Vi behöver därför se underlag som styrker pengarnas ursprung.

Exempel på underlag och vad som ska finnas med:

  • Om pengarna kommer från en bostadsförsäljning, behöver vi likvidavräkningen för säljaren gällande fastigheten eller bostadsrätten.
  • Om du fått pengar i gåva behöver vi se ett gåvobrev. Där ska namnet på gåvogivaren och gåvotagaren framgå, tillsammans med underskrifter, personnummer, datum och belopp. Det ska ska också framgå att pengarna är en gåva.

Möjlighet till dubbel bonus på ICA

Som kund i ICA Banken har du möjlighet att få dubbel bonus på dina köp hos ICA och i Apotek Hjärtats fysiska butiker när du betalar med ditt bankkort eller kreditkort från ICA Banken och samtidigt har något av följande hos oss:

  • Månadssparar 500 kr/mån
  • Sätter in lön, pension, studiemedel (CSN) hos oss
  • Ett bolån eller ett privatlån
  • Minst 50 000 kr på ett sparkonto eller på ett fondkonto
  • Medkontohavare till en som uppfyller ovanstående

Mer om hur du får dubbel bonus

Om körkortslån och ränta

Lån till körkort hos oss är ett privatlån som är upplagt som ett annuitetslån. Vi sätter räntan individuellt. Just nu ligger räntan på 6,84 – 15,95 procent (effektiv ränta 7,06 – 17,17 procent).

Exempel på kostnad för lån

För ett lån på 100 000 kr upplagt på 8 år med exempelräntan 9,40 % (effektiv ränta 9,82 %) så blir det totala beloppet att betala 143 782 kr. Lånet återbetalas under 96 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 1 497 kr/mån om räntan inte ändras. Exempelränta per 2024-05-23.

Mer kopplat till körkortslån

Billån

Ska du ska köpa en ny eller begagnad bil, kan vi hjälpa dig med lån till bil.

Elbilslån

Låna till en mer miljövänlig elbil med vårt privatlån.

Husbilslån och husvagnslån

Upplev friheten med ett flyttbart semesterboende på sommaren.

En medarbetare på kundservice. Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig med frågor om körkortslån alla vardagar 8–18 och lördagar 10–15.


Tips för dig som är kund!
Logga in och skicka ett meddelande till kundservice.

 

Chatta med oss!

Frågor & svar om
lån och krediter