Räkna och ansök om lån till elbil

kr
20 000 kr500 000 kr
år
3 år15 år

Beräknad månadskostnad1 892 kr/mån

Till ansökan
Individuell ränta: 6,84 - 15,95 %
Exempelränta: 8,80 % (effektiv exempelränta: 9,16 %)
Så har vi räknat:
140 000 kr upplagt på 9 år med exempelräntan 8.8 % (effektiv ränta 9.16 %) så blir det totala beloppet att betala 204 497 kr. Lånet återbetalas under 108 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 1 892 kr/mån om räntan inte ändras.
Exempelränta per 2023-10-05.

Så ansöker du om lån till elbil

1

Välj lånebelopp och återbetalningstid.

2

Identifiera dig med Mobilt BankID.

3

Se ditt ränte­erbjudande.

4

Signera elbilslånet med Mobilt BankID.

5

Pengarna på kontot inom några dagar.

Om vårt elbilslån

 • Låna till ny eller begagnad elbil eller laddhybrid.
 • Du kan låna mellan 20 000 och 500 000 kronor.
 • Räntan sätts individuellt.
 • Ränta: 6,84 – 15,95 procent.
 • Lånet är ett privatlån.

Vem kan låna till elbil?

 • Du ska ha fyllt 18 år.
 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 180 000 kronor per år.
 • Du ska inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige.
Hur mycket får jag låna? - Pratbubblor

Testa dina lånechanser

Innan du ansöker om ett lån till elbil, använd vår låneindikator och få en uppfattning hur mycket du skulle kunna låna med vårt privatlån, utan att vi tar en kreditupplysning. Det är ett utmärkt sätt att få koll och testa dina lånechanser innan du ansöker.

Hur mycket får jag låna?

Fördelar med elbil

 • Elbil är bättre för miljön - En elbil släpper inte ut några farliga avgaser när den körs. Och laddar du den med förnybar el, blir miljöpåverkan ännu mindre.
 • Låga driftskostnader - Det är oftast billigare att köra på el, än bensin eller diesel. Servicen är billigare på elbilar och de har väldigt mycket lägre fordonskatt än bilar som drivs på fossila bränslen.
 • Elbilar är tystare - Detta bidrar till en lugnare miljö i framförallt städer. Nya elbilar är därför utrustade med en ljudfunktion som aktiveras i låg fart för att gående och cyklister ska uppmärksamma dem.

Räckviddsångest med elbil

Räckvidden är en vanlig nackdel med elbilar anser många. Detta kommer dock oftast från personer som inte har elbil. Nu när även billigare elbilar har en räckvidd som de flesta klarar sig utmärkt på, så är räckviddsångest snart ett minne blott.

Med ett ständigt växande utbud av laddstationer är räckvidd inget man behöver oroa sig för. Dessutom kan de flesta elbilar visa var de närmaste laddstationerna är, vilket underlättar när man är på en längre resa.

Medan du laddar din elbil kan du passa på att ta en laddkaffe, laddburgare eller bara koppla av några minuter och ladda dina egna batterier.

Vanliga frågor om lån till elbil

Priser och räntor

Priser och räntor från och med: 2023-11-30

Aktuella räntor för lån till bil

Specifikation Ränta
Rörlig ränta 6,84 – 15,95 %
Rörlig effektiv ränta 7,06 – 17,17 %

Avgifter

Specifikation Pris
Aviavgift med Kivra eller autogiro 0 kr
Aviavgift med pappersfaktura 35 kr

Jag vill höja lånebeloppet på mitt privatlån

Om du vill höja ditt befintliga billån behöver du ansöka om ett nytt lån på det totala belopp du vill låna, inklusive det belopp du har kvar på ditt befintliga lån. Ange i ansökan att du vill lösa det befintliga lånet med det nya.

Om du vill ha ett låneskydd på det nya större lånet, behöver du ansöka om det – även om du redan har ett låneskydd på ditt befintliga lån.

Vill du ha autogiro på ditt nya billån, måste du ansluta det till autogiro eftersom du får ett nytt lånenummer hos oss.

Lösa ett privatlån eller amortera extra

Du kan göra extra amorteringar eller lösa hela lånet för din bil i förtid utan kostnad. Kontakta bara oss på 033-47 47 90, vardagar 8–20 och helger 10–15 så får du instruktioner.

För att kunna lösa ditt lån eller göra en extraamortering behöver säkerställa var pengarna kommer ifrån, enligt regelverk inom Penningtvättslagen. Ibland behöver vi därför se underlag som styrker pengarnas ursprung.

Exempel på underlag och vad som ska finnas med:

 • Om pengarna kommer från en bostadsförsäljning, behöver vi likvidavräkningen för säljaren gällande fastigheten eller bostadsrätten.
 • Om du fått pengar i gåva behöver vi se ett gåvobrev. Där ska namnet på gåvogivaren och gåvotagaren framgå, tillsammans med underskrifter, personnummer, datum och belopp. Det ska ska också framgå att pengarna är en gåva.

Möjlighet till dubbel bonus på ICA

Som kund i ICA Banken har du möjlighet att få dubbel bonus på dina köp hos ICA och i Apotek Hjärtats fysiska butiker när du betalar med ditt bankkort eller kreditkort från ICA Banken och samtidigt har något av följande hos oss:

 • Regelbundet månadssparande med saldoökning på 500 kr/mån*
 • Sätter in lön, pension, studiemedel (CSN) hos oss
 • Ett bolån eller ett privatlån
 • Minst 50 000 kr på ett sparkonto eller på ett fondkonto
 • Medkontohavare till en som uppfyller ovanstående

*Gäller månadssparande på vårt sparkonto, ISK-konto eller depåkonto.

Mer om dubbel bonus

Exempel på kostnad för lån till elbil

För ett lån på 100 000 kr upplagt på 8 år med exempelräntan 8,80 % (effektiv ränta 9,16 %) så blir det totala beloppet att betala 140 737 kr. Lånet återbetalas under 96 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 1 466 kr/mån om räntan inte ändras. Exempelränta per 2023-10-05.

Om elbilslån och ränta

Lån till elbil hos oss är ett privatlån som är upplagt som ett annuitetslån. Vi sätter räntan individuellt. Just nu ligger räntan på 6,84 – 15,95 procent (effektiv ränta 7,06 – 17,17 procent).

Bra att veta - Tänk på att inte välja en återbetalningstid som överstiger elbilens förmodade livslängd. Glöm inte att när du äger en elbil, innebär det merkostnader som t.ex. fordonsskatt, försäkring och eventuella reparationer utöver återbetalning och ränta för lånet.

En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig med frågor om elbilslån alla vardagar 8–20 och helger 10–15.


Tips för dig som är kund!
Logga in och skicka ett meddelande till kundservice.

Chatta med oss!

Frågor & svar om
lån och krediter