Initiativet Vardagsvän

Psykisk ohälsa är ett växande problem i hela samhället – inte minst bland unga, men också bland vuxna. Det kan handla om allt från oro och sömnproblem, till ångest och svårigheter att hantera vardagen. Alltför ofta blir privatekonomin lidande, något som ofta förvärrar problemen och skapar en ond cirkel. När unga hamnar i psykisk ohälsa blir det förstås tuffare att klara skolan, studierna och komma ut på arbetsmarknaden. Vi tycker att det här är ett samhällsproblem som måste tas på största allvar.

Jourhavande kompis och Läxhjälp online

Delar av Röda Korsets Ungdomsförbund

Chatt med Jourhavande kompis

Röda Korset Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en anonym chattjour för dig upp till 25 år som vill prata med en jämnårig. Du som chattar kan prata om vad du vill – kärlek, mobbning, familjeproblem, våld eller ensamhet. Jourhavande kompis drivs av Röda Korsets Ungdomsförbund. 

Mer om Jourhavande Kompis

Bli en jourhavande kompis

Behovet av samtalsstöd för unga har aldrig varit så stort som nu. Som frivillig i jouren finns du där för att lyssna. Det är mer värdefullt än du tror.

Bli jourhavande kompis

Vill du bli läxhjälpare?

Just nu är det många som behöver extra coachning för att klara sina läxor och hänga med i skolan. Vill du vara ett stöd för dem? Då är du varmt välkommen att kontakta Läxhjälp online!

Du behöver givetvis inte vara utbildad pedagog, utan hjälper i den mån du kan.

Bli frivillig

Läxhjälp online

På Läxhjälp online sitter frivilliga läxhjälpare och svarar alla som vill få hjälp att förstå och lösa uppgifter i de flesta ämnen, öva till prov med mera. Det är gratis och anonymt för dig som går i grundskola och på gymnasiet.

Till Läxhjälp online

Samtalsstöd för dig som har våra försäkringar

Vi vet att stress och oro kan leda till psykisk ohälsa och även sjukskrivning. Genom att få coachning och stöd i tid kan man få hjälp att hitta nya vägar framåt. För dig som har låneskydd hos oss på ICA Banken, eller någon annan försäkring hos ICA Försäkring, ingår tre samtalstillfällen med terapeut per år via appen BlueCall. Du är alltid anonym och väljer själv om du vill ringa eller chatta.

Mer info om Bluecall-tjänsten

Bluecall-utan-logga-1188x630.png
En medarbetare på kundservice - Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi hjälper dig om du har några frågor alla vardagar 8–20 och helger 10–15.


Tips!
Nu kan du chatta med oss. Fler kontaktvägar finns på vår sida för kundservice.

Chatta med oss!