Hur går det till?

Att vara en Jourhavande kompis är ett givande uppdrag som ger så mycket tillbaka. Är du bra på att lyssna och vill göra skillnad för barn och unga är detta ett uppdrag för dig! Du behöver inte ha någon erfarenhet sedan tidigare – det viktiga är att du har viljan att vara med och bidra och lära dig. Innan du kan börja ta emot chattsamtal får du en kortare introduktionsutbildning. Förutom att sitta i chatten och ge hjälp till självhjälp till de som hör av sig deltar du på planeringsmöten med din verksamhetsgrupp.

Detta får du som frivillig

  • En obligatorisk utbildning från Röda Korsets Ungdomsförbund
  • En verksamhetsledare att vända dig till
  • Stöd och verktyg i form av checklistor, riktlinjer och handböcker
  • Möjlighet att utvecklas vidare till verksamhetsledare efter en termin

Vad är kraven?

Tanken bakom Jourhavande kompis är att både de som chattar och de som lyssnar ska vara unga. Därför behöver du som är frivillig vara 18–31 år. Du behöver inte ha någon tidigare utbildning eller erfarenhet, men du ska vilja engagera dig för ungas psykiska hälsa. Du ska också vara bra på att uttrycka dig i skrift på både svenska och engelska. Kortaste tid som frivillig hos Jourhavande kompis är en termin.

Läs mer och fyll i anmälan på rkuf.se

Röda Korset Ungdomsförbund

Jourhavande kompis drivs av Röda Korsets Ungdomsförbund. De har också många andra delar sin verksamhet, till exempel att stötta ensamkommande unga som nyligen har kommit till Sverige, utbilda unga idrottare och idrottsledare i barnkonventionen, utbilda i asylfrågor, se till att skolbarn får en bra start på dagen med hjälp av frukostklubbar och organisera läxhjälp.

Till Röda Korsets Ungdomsförbund