Solglasögon på stranden

Letar du efter bästa kortet utomlands?

Funderar du på vilket kort som är det bästa för resan? ICAs bankkort och kreditkort är bra val när du är utomlands. Du kan föra över pengar mellan två av dina konton utan att logga in. Det ingår också en reseförsäkring med avbeställningsskydd.

Snabbsaldo och snabböverföring – smarta funktioner i bankappen

Vill du känna dig extra säker kan du välja att ha en mindre summa på ditt kortkonto under resan och överföra mer vid behov. Med ICA Bankens app har du tillgång till funktionen Snabböverföring, så att du kan föra över pengar snabbt från ett förvalt konto utan att logga in. Så aktiverar du funktionen Snabböverföring.

Med funktionen Snabbsaldo håller du enkelt koll på hur mycket du har på kortkontot, utan att behöva logga in. Så gör du för att aktivera Snabbsaldo.

Uttagsavgifter på resan

När du tar ut pengar med ICA Bankens kort i automat utomlands tar vi ingen uttagsavgift inom EU vid automatuttag i Euro. För annan valuta än Euro inom EU och automatuttag i resten av världen tar vi en uttagsavgift på 20 kr. När du använder kortet utomlands tar vi ett växlingspåslag på 1,65 %1.

Extra kontokredit inför resan

En kontokredit kopplad till kortkontot kan fungera som en extra buffert på resan, upp till maximalt 50 000 kronor. Så länge du har pengar kvar på kontot används inte krediten, men när pengarna tar slut tar krediten vid automatiskt. Räntan beräknas på hur mycket av krediten du använt och den tid du använt den.2 Läs mer och ansök om kontokredit.

Reseförsäkring med avbeställningsskydd och mycket mer

Du vet väl att om du betalar din resa med ICA Bankens bankkort eller kreditkort så ingår det en reseförsäkring som kompletterar den du förmodligen har genom din hemförsäkring. Det betyder att du inte behöver teckna till någon extra reseförsäkring via det företag du köper din resa av. Smart, eller hur?

Här är ett urval av vad som ingår i försäkringen:

  • Avbeställningsskydd
  • Ersättning vid bagageförsening
  • Ersättning om du missar ett anslutningsflyg
  • Självriskskydd för hyrbil eller vespa upp till 10 000 kronor

Här kan du läsa mer om vår Mastercard reseförsäkring.

Lycka till med resan, önskar vi på ICA Banken!

 

1 I vissa fall kan den lokala banken ta ut en avgift vid kontantuttag i automat. Vid valutaköp eller uttag på annan bank, post eller växlingskontor med kreditkort kan en avgift tillkomma.

Effektiv ränta på kontokrediten är 13,90 procent. Kreditavgift på beviljad kontokredit är 2 %.

Dela