Kort och korthållare

Nu får du ränta på lönekontot

Från den 1 februari 2023 får du som har din lön, CSN eller pension in på ditt konto hos ICA Banken en riktigt bra ränta på lönekontot. Det innebär att vi är en av få banker där du just nu kan få ränta på lönekontot. 

Vi har alltid arbetat för att våra kunder ska få en bättre vardagsekonomi, där det viktigaste varit att vi erbjuder våra kunder möjligheten till dubbel bonus när de betalar med vårt bankkort eller kreditkort på ICA och Apotek Hjärtat.

Nu gör vi det ännu bättre för dig som kund!

Vi inför från den 1 februari 2023 ränta på kontot kopplat till vårt bankkort, kreditkort och Bankkort Barn och Ungdom om du har din lön, CSN eller pension in på kontot.

Vill du bli bankkund och ta del av möjligheten att få ränta på lönekontot? Med lönen in hos oss och vårt bankkort eller kreditkort i plånboken kan vi göra det ännu härligare att vara stammis på ICA. Du kan också få billigare bolån hos oss när du är stammis på ICA.

Du som har ett eller skaffar ett rosa ICA-kort med betalfunktion, för dig införs också en ränta på ICA-kortkontot kopplat till kortet. Läs mer längre ned om ränta på matpengarna.

Sätt in din lön och få ränta på kontot

Du som väljer att ha din lön, CSN eller pension in på ditt konto kopplat till ICA Bankens bankkort, kreditkort eller vårt bankkort för barn & ungdom, får 2,00 % i ränta på insatt belopp upp till 25 000 kr1. 

När du har din lön, CSN eller pension in på kontot kopplat till vårt bankkort eller kreditkort så har du dessutom möjlighet att få dubbel bonus på dina köp hos ICA och Apotek Hjärtat.

Lönekonto - läs mer

Bra att veta - Vi har också ett sparkonto där du får 2,50 % som lämpar sig bra att buffertspara på. På vårt sparkonto är det fria insättningar, uttag och inga beloppsbegränsningar.

Hur ser jag om jag har ränta på mitt bankkonto?

Om du går på det konto som du har lönen in på, så hittar du aktuell räntesats för kontot under kontoinformationen.

Ränta på matpengarna

Du som har ett rosa ICA-kort med betalfunktion som kan användas att betala med på ICA och Apotek Hjärtat får 2,00 % i ränta på insatt belopp upp till 15 000 kr2 på ditt ICA-kortkonto. 

Har du ett ICA-kort med betalfunktion och vill veta hur du sätter in pengar på det?

Så sätter du in pengar på ditt ICA-kort 

Frågor och svar om ränta på ICA-kortkonto


1Du som har din lön, CSN eller pension in på kontot får just nu 2,00 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr. Räntan utbetalas årsvis. På belopp på kontot som överstiger 25 000 kr är det 0 % i ränta. Har du inte lön, CSN eller pension in på kontot är det 0 % i ränta oavsett belopp. På kreditkortets fakturakonto utgår ingen ränta vid ett eventuellt plussaldo. 

2Du får 2,00 % i ränta på belopp upp till 15 000 kr på ICA-kortkontot. Räntan utbetalas årsvis. På belopp som överstiger 15 000 kr på kontot är det 0 % i ränta. 

ICA Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda behållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr om ICA Banken skulle försättas i konkurs. Ersättning betalas ut av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från den dag ICA Banken försatts i konkurs, eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Läs mer om insättningsgarantin.

 

Dela