Cupcakes på rad - Så kan du få dubbel bonus på ICA

Så får du ut mer som stammis på ICA och ICA Banken

Som stammis på ICA samlar du stammispoäng på ICA, Apotek Hjärtat och ICA Försäkring. Är du dessutom kund i ICA Banken kan du också få extra bonus från oss - och stammisrabatt på bolånet. Häng med, så berättar vi mer hur det funkar!

Du vet kanske att du kan få både stammispoäng, stammisrabatt, bonus och dubbel bonus när du är stammis på ICA och ICA Banken, men vad kan det egentligen ge i plånboken? Här har vi tagit några av våra kunder som exempel på hur mycket du kan få tillbaks. 

Leila - 2 100 kronor tillbaka per år

Leila bor i ett singelhushåll. Genom sina köp med ICA Bankkort på ICA och Apotek Hjärtat samlar hon 3 000 stammispoäng per månad. Dessutom har hon både hem- och olycksfallsförsäkring hos ICA Försäkring. Eftersom varje krona i månadspremie ger ett poäng får hon ytterligare 250 stammispoäng.

Köp hos Stammispoäng
ICA* 2 900
Apotek Hjärtat* 100
ICA Försäkring 250
Stammispoäng totalt 3 250


Leila har också ett bolån på 1 miljon kr hos ICA Banken. Med stammispoängen får hon en ränterabatt på 125 kr varje månad. Eftersom Leila både har bolånet hos oss och betalar inköpen inom ICA och Apotek Hjärtat med vårt kort är hon berättigad till dubbel bonus. Det ger henne en extra bonus på 25 kr/mån från ICA Banken. 

Bonus från Bonus och rabatter
ICA 25 kr
ICA Banken - dubbel bonus 25 kr
ICA Banken - bolånerabatt 125 kr
Totalt tillbaka per månad 175 kr


På ett år blir det 2 100 kr tillbaka om hon har samma beteende varje månad.

Familjen Nilsson - 4 800 kronor tillbaka per år

I den här familjen har föräldrarna ett gemensamt konto med varsitt ICA Bankkort och samlar stammispoäng tillsammans. Genom sina köp med ICA Bankkort på ICA och Apotek Hjärtat har de under en månad samlat 6 000 stammispoäng. De har även sin hus- och bilförsäkring hos ICA Försäkring. Det betyder att varje krona i månadspremie ger en poäng, alltså ytterligare 900 stammispoäng per månad. 

Köp hos Stammispoäng
ICA* 5 500
Apotek Hjärtat* 500
ICA Försäkring 900
Stammispoäng totalt 6 900


Familjen Nilsson har också ett bolån på 2 miljoner kr hos oss. Tack vare stammispoängen de samlar varje månad får de 250 kr/mån i stammisrabatt på bolånet, utöver sin individuella ränterabatt. Eftersom de har både bankkort och bolån hos oss är de berättigade till dubbel bonus på sina inköp hos ICA och Apotek Hjärtat med vårt kort. Detta innebär att familjen får en extra bonus från ICA Banken på 75 kr.

Bonus från Bonus och rabatter
ICA 75 kr
ICA Banken - dubbel bonus 75 kr
ICA Banken - bolånerabatt 250 kr
Totalt tillbaka per månad 400 kr

 

På ett år blir det 4 800 kr tillbaka om de har samma beteende varje månad.

Hur funkar dubbel bonus från ICA Banken? 

Kunder i ICA Banken kan få något som andra inte kan. Du som har ett av ICA Bankens bankkort eller kreditkort är med automatik stammis på ICA, vilket ger en unik möjlighet att du kan få dubbel bonus på dina köp på ICA och Apotek Hjärtat. Detta gäller köp med något av våra kort i butik och online på ICA, samt köp med något av våra kort i Apotek Hjärtats fysiska butiker om du är medlem i Klubb Hjärtat.

Som stammis på ICA får du en stammispoäng* per krona för dina köp på ICA och Apotek Hjärtat. Du kan samla stammispoäng på flera olika sätt inom ICA. Det är dock bara stammispoängen du samlar genom dina köp på ICA och Apotek Hjärtat som vi kan dubbla.

Så kan du dubbla din bonus

Vi kan dubbla dina stammispoäng på köp som är gjorda med något av våra kort på ICA eller Apotek Hjärtat, när du nått upp till ICAs bonusnivåer. Men vi dubblar dem bara om du också har något av följande hos ICA Banken:

  • Regelbundet månadssparande med saldoökning på 500 kr/mån*
  • Sätter in lön, pension, studiemedel (CSN) hos oss
  • Minst 50 000 kr på ett sparkonto eller fondkonto
  • Ett bolån eller ett privatlån
  • Medkontohavare till en som uppfyller ovanstående

*Gäller månadssparande på vårt sparkonto, ISK-konto eller depåkonto.


ICAs bonusnivåer för stammispoäng

Bonusnivå Bonus
2 000 – 3 999 25 kr
4 000 – 5 999 50 kr
6 000 – 7 999 75 kr
8 000 eller fler stammispoäng 150 kr


Samlar du 1 000 – 1 999 stammispoäng två månader i rad, får du 20 kr i bonus.


*Köp av varor som ICA-butik är förmedlare av, som till exempel frimärken, varor från Systembolaget, samt speltjänster och i villkoren angivna produkter är undantagna från poänggrundande köp. På Apotek Hjärtat är receptbelagda produkter undantagna från poänggrundande köp. De stammispoäng du samlar på köp med ICA Bankkort på ICA eller i Apotek Hjärtats butiker kan dubblas av ICA Banken om du är berättigad till dubbel bonus. Stammis på ICA blir du som har ett våra kort när du fyller 18 år och då kan du börja samla stammispoäng.

Dela