På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Frågor och svar

Vanliga frågor

Hur spärrar jag mitt bankkort?

Svar:

Om du tappat, blivit bestulen eller utsatt för obehörigt användande av ditt bankkort så måste du spärra det omgående.

Du kan snabbt och enkelt spärra ditt bankkort här på icabanken.se eller i vår app, dygnet runt. 

Spärra kort

Hur ska jag skriva kontonumret när jag för över pengar till andra banker?

Svar:

När du för över pengar till andra banker behövs både clearingnummer och kontonummer.

Ett clearingnummer är fyra till fem siffror och anges före kontonumret för att tala om vilken bank påföljande kontonummer tillhör. Är du osäker på clearing- eller kontonumret, kontrollera med kontohavaren eller kontohavarens bank.

Mellanslag, bindestreck och punkter behöver inte anges när du skriver in kontonumret.

Om ett kontonummer inte godkänns vid kontroll, och du är säker på att du skrivit in det korrekta kontonumret, kan detta bero på att det inte följer mottagande banks standard för kontonummer. Informationen i tabellen nedan beskriver hur du själv kan korrigera det mottagande kontonumret.

Här ser du hur kontonumret ska skrivas för olika banker:

Swedbank

Om clearingnumret börjar på 7: ange totalt 11 siffror. Om clearingnumret börjar på 8: ange totalt 15 siffror (femsiffrigt clearingnummer plus kontonummer. Om det blir färre än 15 siffror: fyll på med nollor framför kontonumret.

Handelsbanken

Ange clearingnummer och kontonummer, totalt 13 siffror. Om det blir färre än 13 siffror: fyll på med nollor framför kontonumret.

Nordea (personkonto)

Ange clearingnummer 3300 och därefter mottagarens personnummer, 10 siffror.

Danske Bank

Ange totalt 10 siffror för kontonummer som börjar med 4993 eller 3363–3367. Ange totalt 11 siffror för kontonummer som börjar med 12 eller 13. Ange totalt 13 siffror för kontonummer som börjar med 6044993 eller 6043363–6043367.

Plusgirot Bank

Ange clearingnummer och kontonummer, totalt 14 siffror. Om det blir färre än 14  siffror: fyll på med nollor mellan clearingnumret och kontonumret.

Sparbanken Gripen, Sparbanken Finn och Sparbanken Syd

Ange clearingnummer och kontonummer, totalt 14 siffror. Om det blir färre än 14  siffror: fyll på med nollor mellan clearingnumret och kontonumret.

Övriga banker

Ange clearingnummer och kontonummer, totalt 11 siffror.

Hur får jag ett nytt lösenord för internetbanken och talsvar?

Svar:

Lås upp ditt lösenord själv

Om du har förlorat eller glömt ditt lösenord kan du välja att logga in med ICA Bankens Mobildosa om du aktiverat den för att låsa upp ditt lösenord igen.

Bra att veta om ringer till oss utan lösenord

Om du inte har ICA Bankens Mobildosa kan du kontakta oss på 033‑47 47 90vardagar 8–20 så kan vi skicka ut ett nytt till dig. När du uppmanas ange ditt lösenord, vänta då kvar så kommer du kopplas fram till en handläggare.

Kan man skaffa Mobilt BankID via ICA Banken?

Svar:

Ja. Du som har ett av våra bankkort, har fyllt 16 år och har ett svenskt körkort, svenskt pass, svenskt nationellt ID-kort, SISmärkt företags-, tjänste- eller ID-kort kan ansöka om Mobilt BankID via ICA Banken.

› Här ansöker du om Mobilt BankID

Jag önskar höja mitt lån, hur gör jag då?

Svar:

Om du vill ansöka om höjning av ditt lån, kan du göra det genom att ansöka om ett nytt lån. I rutan för önskat belopp skriver du det sammanlagda lånebelopp som du önskar ha. I rutan för lösen av lån fyller du i nuvarande skuld på ditt befintliga lån, det vill säga det belopp som skall lösas.

Lägsta belopp att höja ett lån med är 20 000 kronor.

› Ansök om höjt lån


Du vet väl om att du kan försäkra ditt lån?

› Läs mer om om låneskydd

Hur gör jag för att få ett nytt bankkort?

Svar:

Du kan enkelt beställa ett nytt kort här på icabanken.se eller i vår app. För att göra det behöver du vara inloggad.

Beställ nytt kort

Om du av någon anledning byter ut ditt nuvarande bankkort innan giltighetstiden gått ut är detta förenat med en administrativ avgift på 50 kr. Avgiften debiteras ditt kortkonto (direktkontot för Bankkort Plus) i samband med ombeställningen.

Vad är ICA Bankens clearingnummer?

Svar:

ICA Banken har clearingnummer i serien 9270 till 9279, följt av kontonumret på sju siffror.

Aktivera kort – hur gör jag?

Svar:

När du får ett nytt bankkort från ICA Banken behöver du aktivera det innan du kan börja använda kortet. Det kan du göra via webben, mobilen eller genom att ringa till oss. 

Tips!

Har du glömt ditt lösenord, kan du logga in med Mobilt BankID från ICA Banken eller någon annan bank.

Aktivera ditt bankkort via:

Följ sedan bara instruktionerna som följer.

Personlig dosa - hur fungerar den?

Svar:

Allt du behöver veta om vår personliga dosa som kan användas för att logga in fullständigt på icabankens.se och i våra appar kan du läsa om här.