Back to work

Bli en vinnare när restriktionerna släpps

Covid-19 har medfört massor av ofrivilliga beteendeförändringar som faktiskt har varit bra för vår privatekonomi. Vi har exempelvis ätit mer hemma och skippat dyra uteluncher, vi har rest mindre – vilket lett till att vi också kunnat spara mer.

När restriktionerna nu släpps gäller det att bibehålla de bra beteenden så vi får plånboken att växa ännu mer. Jag ger dig mina bästa tips på hur du lyckas!

Tips! 

Det kommer främst vara på kostnadssidan du behöver behålla dina goda vanor, men även ett par tips rör dina intäkter. Nu kör vi!

  • Spontanshopping – När vi återgår och kanske börja jobba mer på kontoret kommer butiksfönstren locka dig att spendera. För att inte ramla i den fällan direkt tycker jag att du kan köra en eller två köpfria månader. Det hjälper dig att inte falla för frestelsen att handla prylar du ”villhöver” mer än faktiskt behöver.
  • Fortsätt med hemlagat – Det är både enkelt och smidigt att köpa lunch ute, men det kostar… Du sparar cirka 15 000 kr/år på att ta med matlåda. Nu när du har rutinen inne så är det lika bra att fortsätta.
  • Motionera till jobbet – Hemarbete har gjort att många tränar mer, på morgonen eller lunchen. Fortsätt att röra på dig, det kan exempelvis vara smart att cykla eller springa till jobbet. Det är inte bara bra för din hälsa, utan även plånboken.
  • Sälj av prylar – Många köpte prylar för ett liv runt husknuten under pandemin. Om du vet med dig att du inte kommer tälta mer: Sälj verktygen du köpte för renoveringen. Äger du en husvagn som du tror kommer bli stående? Sälj den. Det är bättre att få loss kapitalet och betala tillbaka lån som ligger och tickar eller spara pengarna.
  • Fortsätt att spara – Under kristider har vi en tendens att spendera mindre och spara mer - exakt det hände under pandemin. Håll i trenden med sparandet och var noga med att välja rätt risk så du får rätt avkastning.

Lycka till!

 

Dela