Sandstrand med tofflor, snäcka och en solhatt - Semestertips

Vi bjuder på våra bästa semestertips

Vad du vill göra på din semester vet du nog bäst själv, så detta är ingen semesterguide till bästa badstränderna eller vilket resmål du bara måste besöka i sommar. Vi har däremot samlat tipsen som gör dig förberedd, så att du kan njuta av att vara ledig.

Med sommar och sol kommer den efterlängtade ledigheten. Oavsett om du har sommaren färdigplanerad eller fortfarande inte vet vad du ska hitta på, kommer här våra bästa tips inför semestern:

Reseförsäkring på köpet

Om du betalt en resa med ICA Bankens bankkort eller kreditkort, så ingår det en reseförsäkring som är ett perfekt komplement till den som ingår i de flesta hemförsäkringar.

Reseförsäkringen i vårt bankkort och kreditkort gäller om du betalt minst 75 % av din resa med kortet eller betalt den från det konto som är kopplat till kortet. Du har då bland annat ett avbeställningsskydd och ska du resa utomlands så kan du få ersättning om ditt bagage skulle försenas.

Har du ett Bankkort Plus som är vårt kreditkort så ingår det också ett resestartskydd, hjälp till ersättning vid missat anslutningsflyg och hjälp till ersättning vid skada på hyrbil utomlands.

Mer om hur Mastercard reseförsäkring gäller för respektive kort

Kontanter till loppisen

Vill du svänga in på en loppis i sommar, men saknar kontanter? Ett bra tips på vägen är att alla med ICA Bankens bankkort, kan göra kontantuttag i kassan hos de flesta av ICAs 1 300 butiker.

Mer om insättning och uttag i butik kan du läsa här

När du har semester jobbar tjuvarna

Mitt uppe i all ledighet, roliga aktiviteter och brygghäng vid sommarstugan ska man veta att inbrott oftast sker under den tid då många inte är hemma. Därför är det högsäsong för tjuvarna under semestertider. Ett tips för att lära sig hur man minskar risken för inbrott är att gå med i Grannsamverkan.

Grannsamverkan innebär att de boende i ett området kan ansluta sig till organisationen och i gengäld får man då en kort utbildning med grundläggande tips om brottsförebyggande åtgärder och vad man ska vara extra vaksam på i ens närområde.

Tre snabba tips om du ska åka bort

  1. Informera dina grannar om att du ska åka bort, men undvik att skriva att du ska åka bort i sociala medier.
  2. Be en granne att tömma brevlådan och klippa gräset medan du är borta.
  3. Låt huset se bebott ut även när du åker bort. Låt till exempel lite leksaker ligga på tomten och lämna lite disk framme, så det ser ut som du är hemma. Till sist ordna så att lampor tänds och släcks lite oregelbundet med hjälp av timers om kvällarna.

Du som läst ända ned hit är nu lite mer förberedd på att gå på semester. Ha nu en riktigt skön sommar!

Dela