hostlov - pumpa med höstlöv

Höstlovsaktiviteter på liten budget

Höstlovet närmar sig med stormsteg och för många innebär det dyra aktiviteter, särskilt om man har barn hemma på dagarna. Väljer du/ni att stanna på hemmaplan så kommer här ett gäng finurliga och billiga aktiviteter ni kan roa er med.

Jag har dålig fantasi när det kommer till att hitta på olika aktiviteter både för mig själv och för barnen. Jag brukar ”steal with pride”, vilket jag gjort med de flest av dessa aktiviteter, så från en tjuv till en annan:

  • Gå till biblioteket – Jag tycker bibliotek är underskattade. Det finns något för alla, då menar jag alla! Läs på plats eller låna med dig hem. Dessutom har många bibliotek roliga aktiviteter på skolloven.
  • Lär dig något nytt – Är det kallt och kyligt ute. Kryp upp framför brasan och lär dig något nytt. Mitt tips är att kolla in YouTube, det finns hur mycket som helst att lära sig där.
  • Gå/spring på vandringsled – Sverige har ett otroligt fint nät av vandringsleder. Kolla vad leden heter på din ort och ge dig ut på äventyr nu under hösten.
  • Ge dig ut i naturen – Friluftsfrämjandet anordnar billiga och bra aktiviteter för hela familjen. Läs mer om Friluftsfrämjandet här
  • Anordna knytkalas – Bjud hem några vänner eller varför inte barnens vänner och be alla ta med sig något ätbart. Vissa kan ta med varmrätt någon kan ta med efterrätt och något kanske något vill bjuda på hemmagjord saft.
  • Möblera om – Något som brukar var populärt hos barnen är att möblera om i deras rum. Låt de vara med och bestämma så kommer det garanterat bli nöjda.

Har du fler tips på bra aktiviteter så får du gärna mejla på magnus.hjelmer@ica.se så ska jag se till att uppdatera listan.

Lycka till!

Dela