flygplats. Smarta tips inför semestern.

Sju smarta tips inför semestern

Under semestern ger sig många svenskar ut på resa. Oavsett om du planerar att åka utomlands eller väljer en svensk sommar finns pengar att spara, så har en av våra rådgivare samlat sju smarta tips som kan vara bra att med sig.

Här är några tips för dig som kanske inte bokat resa ännu och tänker boka en sista minuten, eller för dig som sedan länge bokat en och ska ge dig iväg nu.

1. Få reseförsäkring när du bokar resan

Om du betalar minst 75% av resa och/eller boende med bankens MasterCard-kort, eller från ett konto på ICA Banken, så ingår reseförsäkring. Betalar du med ICA Bankkort Plus får du dessutom ICA-bonus på beloppet.

Läs mer om Mastercard reseförsäkring här

2. Rätt mängd kontanter i plånboken

Att bära runt på för mycket kontanter är inte alltid optimalt, men vissa länder och platser kräver kontantbetalning. Du vet väl att du alltid kan ta ut eller sätta
in kontanter på ett ICA Banken-konto de flesta av våra 1 300 ICA-butiker?

3. Handla alltid i lokal valuta utomlands

Om du får frågan om du vill betala i lokal valuta eller svenska kronor är ett tips att alltid välja landets lokala valuta, eftersom det ger bäst växelkurs.

4. Växla pengar till utlandsresan

Om du ska resa utomlands är det alltid bra om du växlar till dig lite fickpengar i den lokala valutan. Sedan kan du ta ut mer kontanter vid behov i en uttagsautomat på resemålet.

5. Stulet eller borttappat kort?

Om ditt kort skulle bli stulet eller borttappat är det bra att det är avstängt för internetbetalning. Jag vill även tipsa om att redan nu spara telefonnummer +46 (0)33-47 47 90 dit du kan ringa för att spärra ditt kort dygnet runt.

6. Uttagsavgifter utomlands

Med ICA Bankens bankkort och kreditkort kan du ta ut pengar över hela världen och vi tar vi ingen uttagsavgift inom EU vid automatuttag i Euro. För annan valuta än Euro inom EU och automatuttag i resten av världen tar vi en uttagsavgift på 20 kr. När du använder kortet utomlands tar vi ett växlingspåslag på 1,65 %. Tänk också på att lokal bank kan ta ut en avgift vid automatuttag.

7. ICA Banken tar inte semester!

Med vår prisbelönta app kan du sköta dina bankärenden och hålla koll på din ekonomi dygnet runt: kolla snabbsaldo utan att logga in, för över pengar till kompisen som köpte glass när du glömde plånboken, betala räkningar med OCR-scannern eller se kontoöversikt och reserverade belopp och mycket mer!

Ladda ner appen utan kostnad via AppStore eller Google Play.

Dela