sista minuten-resa

Så blir sista minuten resor din vinstlott

En sista-minuten-resa kan vara en riktig ekonomisk vinstlott för dig som har is i magen och en gnutta tur, men det gäller också att veta vad som gäller, så du inte går i fällan och istället åker på en riktig nitlott. Men ligg lugnt i hängmattan – jag hjälper dig vad du ska tänka på!

”Vad ska du göra på semestern”, kanske är den vanligaste frågan jag hör nu när ledigheten kommer närmre. Kom inte semestertiderna precis som varje år, från ingenstans? Har du ännu inga planer kan en sista-minuten-resa vara ditt bästa alternativ. Men de är inte alltid billiga. Har du väntat länge med att boka kan vinnardraget vara att vänta väldigt nära avresedagen, då hittar man ofta de riktigt billiga resorna.

  1. Sök! Och var flexibel - Mitt första tips är utan tvekan att söka och leta runt på olika resesökmotorer. Det ger dig en enkel överblick. Sök efter olika destinationer, avresedatum och reslängd. Det kan göra att du hittar ett resmål och pris som du annars inte hade tänkt på. Kan du dessutom tänka dig en alternativ flygplats än den du alltid åker ifrån kan det finnas mycket pengar att spara.
  2. Efterfrågan styr - Precis som när det kommer till jordgubbarna runt midsommar är det efterfrågan som styr: Finns det mycket blir det billigare, finns det lite blir det dyrare. Därför skjuter priserna under lovet och möjligheten till kap ökar ju mer flexibel du kan vara.
  3. Is i magen… - Om du kan, och inte måste resa en bestämd vecka eller dag, kan det verkligen löna sig att ha lite is i magen eftersom de riktigt billiga resorna ofta dyker upp genom att vänta till väldigt nära avresedagen, (kan se annorlunda ut under högsäsong)
  4. Undvik största trendresmålen - Det är ofta dyrare att åka till de mest trendiga och populära resmålen. Mitt tips är därför att våga välja bort det alla andra snackar om och istället satsa på oupptäckta pärlor – det ger dig dessutom stor chans att få pengar över till andra aktiviteter.
  5. Ladda ner sista minuten-app - Många researrangörer erbjuder appar som gör att du kan hålla koll på sista minuten-priserna för dina önskade resmål.

Bonustips: Behöver du visum?

Innan du bokar, kolla så att inte det är visumtvång för inresa i landet. Det går att lösa vid ankomst för de flesta charterdestinationerna, men vissa visum måste lösas i förhand så kolla vad som gäller för just din researrangör.

Lycka till!

Dela