gräsmatta. Dryga ut semesterkassan.

Dryga ut semesterkassan – våra bästa tips

Sommaren är här och nedräkningen till semestern har börjat på riktigt. För många är sommaren en tid när vi passar på att unna oss olika saker, men det gäller att se upp – prislappen kan dra iväg. Oavsett om du kommer att resa långt eller väljer att stanna hemma finns det sätt att dryga ut semesterkassan.

Sverigesemester

  • Gratis teater - Det finns många teatrar som visar föreställningar som är gratis. Kolla lokaltidningen eller sök på nätet.

  • Billig fångst - Låna ett fiskespö och ge dig ut och prova fiskelyckan. En given favorit bland barnen.

  • Gå på skattjakt - Fenomenet geocaching innebär att du letar efter gömda ”skatter” med din GPS-mottagare, mobilen funkar också. Billigt nöje som utmanar din navigationsskicklighet.

Utlandssemestern

  • Valutan påverkar - Ska du ut på en sistaminutenresa tycker jag att du ska ta hänsyn till olika länders valutakurs när du väljer resmål. Under det senaste året har den svenska valutan nämligen stärkts rejält mot flera vanliga resevalutor. Störst skillnad är det i Sydafrika, Ryssland och Egypten där ländernas valuta försvagats med 15-21 procent mot den svenska kronan senaste tiden, vilket är positivt för oss turister.

  • Sök rätt - Mitt tips för att få bästa priset på hotellet är att använda exempelvis www.trivago.se som jämför olika hemsidors priser på samma hotell.

Hur ska man tänka kring mat

  • Mat på flygplatsen/järnvägsstationen - Maten på flygplatser är ofta väldigt dyr. Mitt tips är att vara ute i god tid och äta utanför flygplatsen. Du kan också ta med smörgås eller en god pastasallad innanför säkerhetskontrollen, inga problem.

  • Picknick i nöjesparken - Ska du besöka någon av nöjesparkerna i sommar. Gör ordning en riktigt härlig picknickkorg och duka upp i ett mysigt grönområde. Barnen brukar gilla pannkakor som smakar utmärkt kalla. Ta med egen Festis (trepack 13 kr) jämfört med 15-20 kr/styck i caféet.

  • Budgetlyx - Vill du lyxa till det, men ändå komma relativt billigt undan? Då är ett supertips att du kan äta lunch på lyxkrogar till en spottstyver jämfört med middag på kvällen.

  • Stormkök eller mattermos -Har du ett stormkök liggandes hemma? Ta med det på nästa utflykt! Bara fantasin sätter gränserna för vad du kan tillaga! Det enklaste för utflykten är naturligtvis att koka korv, vilket gör att hela familjen kan få lunch för totalt 50 kronor! Det kan du även förbereda hemma och lägga i en mattermos.

Ha en riktigt skön sommar!

Dela