Skidor till billigare skidresor.

6 tips till billigare skidresor

Snön har börjat singla ner och snart är det dags att ta fram skidorna. Här kommer mina bästa tips på hur du maxar din skidresa för minsta möjliga penning!

Lågsäsong = bättre pris

Dra iväg när det fortfarande är lågsäsong. Det blir billgare och du kan lägga pengarna på liftkort istället.

Passa på att tjäna på att du är flexibel!

Undvik att boka resan över en lördag, eller vilken dag det nu är som är bytesdag på stället du vill åka till. Du får oftast bättre pris om du kan vara lite flexibel!

Slösa inte slantar på ny utrustning, go retro!

Fråga runt bland familj och vänner, låna det du kan eller varför inte köpa din bräda och en sjysst 80s-overall på second-hand eller loppis?

Överlåt trista detaljer till ditt försäkringsbolag

Se till att ha en olycksfallsförsäkring och en hemförsäkring så slipper du oroa dig för oväntade utgifter efter att du slarvat runt på afterski eller råkat hamna i en backe med helt fel färg för din slalomvana.

Res billigt

Hyr en stor bil som rymmer många, exempelvis en van, då får ni ner bensinkostnaden rejält och den eventuellt långa resan blir säkert roligare när ni åker tillsammans!

Unna dig hemlagat i backen

Ta med matsäck! Jag lovar att det inte bara blir billigare utan också mycket godare än det som stå på menyn på restaurangerna (läs turistfällorna) i backen. Tar ni med er liggunderlag och en spade kan ni dessutom mysa ner er på lite var som helst, precis vid favoritbacken till exempel.

 

Ta det lugnt i backen!

Dela