Avgångstider - Regionsinställningar på kort tas bort

Regionsinställningar på kort tas bort

Möjligheten att öppna och stänga ICA Bankens bankkort, kreditkort och Maestro för olika regioner i världen tas bort den 13 oktober 2021. Behovet av denna funktion är inte längre nödvändig för kortets säkerhet.

Under många år har du som kund kunnat öppna och stänga ditt kort för olika regioner i världen.

Öppna och stänga kortet vid utlandsresa

Funktionen att öppna och stänga regioner tas bort den 13 oktober 2021, då chip och kortkod ersatt den mindre säkra magnetremsan sedan en längre tid tillbaka.

Magnetremsan var den del av kortet som tidigare utgjorde en risk för att kortet kunde kopieras. Idag är det ytterst ovanligt att man kan betala med magnetremsan på kortet och vid eventuellt bedrägeri står butiken risken om den inte erbjuder chip i terminalen. Detta gäller över hela världen.

Du kan fortfarande använda kortets magnetremsa för att plocka ut en självscanner i de ICA-butiker som erbjuder detta.

Internetköp utan signering

Möjligheten att öppna och stänga kortet för internetköp utan signering kommer finnas kvar.

Inom EU är det idag krav att köp via internet ska signeras med någon form av säker identifiering t.ex. Mobilt BankID. Med ICA Bankens kort, görs denna signering via Mastercard ID Check.

I övriga världen finns inte detta krav och därför kommer möjligheten att öppna upp kortet för köp utan signering med Mobilt BankID finnas kvar.

Bra att tänka på - Om du väljer att handla från webbutiker som inte erbjuder en säker signering av köpet via Mastercard ID Check, var extra försiktig och kontrollera butiken noga innan du betalar med ditt kort.

Dela