Kvinna som skriver på en mobil - Nu finns förfrågningar i Swish

Swish förfrågningar är här!

Den 13 maj lanserade Swish en ny funktion i sin app som de kallar för Förfrågningar. Tanken med den är att den ska underlätta och göra det enklare att få betalt för utlägg som man gjort till nära och kära.

Du som har appen Swish installerad har fått den nya funktion om du har laddat ned den senaste uppdateringen från Swish. När du startar appen hittar du Förfrågningar längst ned i deras bottenmeny.

Med förfrågningar kan du be vänner och familj att swisha ett belopp som du t.ex. lagt ut för en gemensam present eller om du betalt en middag som ni alla sedan ska dela på.

Mottagarna får ett förifyllt belopp och ett meddelande från dig som du kan skicka med. Om de tycker allt ser okej ut, behöver de bara godkänna beloppet med sitt Mobila BankID. Sedan får du blixtsnabbt din betalning, smart eller hur?

Bra att veta - I dagsläget finns bara denna funktion för alla över 18 år som har Swish via ICA Banken. Tänk även på om du får en förfrågan skickad till dig av någon, kontrollera alltid att allt ser okej ut. Och att det är från en person som du verkligen ska betala pengar till.

Skaffa Swish

Om du är kund i ICA Banken, läs mer här och skaffa Swish.

Dela