Ett tåg

Åk enkelt med SL, blippa bankkort eller kreditkort

Du som brukar köpa en enkelbiljett i Storstockholms Lokaltrafiks app eller fylla på reskassan på ditt SL Accesskort. Nu blir det ännu smidigare att betala för en enkelbiljett. Ditt vanliga bankkort blir nu ditt SL-kort.

Från och med den 11 februari 2021 är det möjligt att betala för en enkelbiljett med SL. Nu kan du bara blippa ditt bankkort eller kreditkort direkt mot läsaren på bussen, betalstolpen på perrongen eller hos konduktören.

Bra att veta när du blippar ditt bankkort

När du blippar ditt kort betalar du för en enkelbiljett till vuxenpris och kan resa med SL under 75 minuter.

SL drar dagens totala biljettkostnad natten därpå. Om det inte finns tillräckligt med pengar på kortkontot för att betala biljettkostnaden spärras betalkortet i SL:s system. Du kan då inte längre resa med betalkortet, förrän skulden är betald.

Spärren kan hävas när du har pengar på kontot igen. Då blippar du ditt kort som vanligt vid någon av SL:s betalställen. Först kommer det lysa rött. Om pengar motsvarande skuldbeloppet finns på kortkontot dras det. Blippa igen efter några sekunder så får du grönt ljus och kan resa som vanligt igen.

För dig som reser till rabatterat pris

Du som reser till rabatterat pris, kan inte blippa ditt bankkort för att betala för en enkelbiljett. Du hänvisas tillsvidare till att betala som vanligt med reskassan eller köpa din biljett i SL:s app.

Vilka kort fungerar att betala med?

Alla svenska och internationella bankkort ock kreditkort knutna till Mastercard, Visa och American Express som har en funktion för kontaktlös betalning går bra att blippa med.

Är det dyrare att blippa med bankkortet?

Nej, det är samma pris som om du köper den via SL:s app, reskassan eller i en biljettautomat. För aktuella priser hänvisar vi till SL.

Vid byte mellan buss och tunnelbana

Under en enkelbiljetts giltighetstid på 75 minuter, kan du blippa hur många gånger som helst på SL:s läsare i bussar, betalstolpar och hos konduktörer. Det räknas som en biljett.

Dela