Bukett med tulpaner till Marie Halling.

Marie Halling har utsetts till vd för ICA Banken

Marie Halling har utsetts till vd för ICA Banken. Hon tillträder tjänsten senast den 1 september 2014 och kommer att sitta i ICA Gruppens koncernledning. Marie ersätter Jörgen Wennberg som går i pension.

- Marie har precis de egenskaper och erfarenheter vi letade efter. Hon har arbetat i en organisation med stark lokal förankring och hon har djup erfarenhet av breda banktjänster riktade mot privatpersoner, säger Per Strömberg, vd för ICA Gruppen.

Marie Halling är 50 år och kommer närmast från Swedbank där hon varit verksam sedan 1990, närmast som chef för Östra regionen och medlem i Swedbanks koncernledning.

- Jag är fantastiskt glad att få möjligheten att leda ICA Banken med Sveriges nöjdaste bankkunder. Inte minst ICAs stora kundfokus och starka varumärke har lockat mig till det här jobbet. Jag ser stora möjligheter att utifrån den utgångspunkten fortsätta att utveckla ICA Bankens verksamhet, säger Marie Halling.

Informationen är sådan som ICA Gruppen AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande måndagen 24 februari 2014, kl. 08:00.

Dela