Rapsfält och himmel

Konflikten i Ukraina – så agerar vi

Det som händer i Ukraina med anledning av Rysslands invasion är först och främst en katastrof för alla oskyldiga människor som befinner sig på plats och de som tvingas fly för sina liv.

ICA Banken som företag har i princip ingen exponering alls mot vare sig Ryssland eller Ukraina.

Den påverkan som konflikten i Ukraina har på våra produkter i dagsläget, är att ett par fondbolag har handelsstoppat ett antal fonder som har exponering mot Ryssland. Därför är det inte möjligt att köpa eller sälja andelar i dessa fonder. Vi på ICA Banken följer utvecklingen noga och bara ett mindre antal av våra kunder berörs av detta. Fonder som påverkas av handelsstoppet är:

  • East Capital Ryssland
  • Swedbank Robur Östeuropa

10 miljoner kronor till Röda Korset

ICA Banken som är en del av ICA Gruppen kan idag meddela att ICA Gruppen och ICA-handlarnas Förbund donerar genom ICA-stiftelsen 10 miljoner kronor till Röda Korsets humanitära arbete för människor i Ukraina och på flykt därifrån.

ICA har stöttat Röda Korset i över 30 år genom olika samarbeten centralt och även genom lokala samarbeten med ICA-handlare, så därför är det en självklarhet för oss inom ICA att nu stötta Röda Korsets arbete i Ukraina.

Läs pressmeddelandet från ICA Gruppen.

Var med och hjälp de drabbade i Ukraina

Vill du vara med och stötta Röda Korsets arbete som är på plats i Ukraina och räddar liv? Använd vår gåvoknapp om du är kund i ICA Banken.

  1. Klicka på gåvoknappen och logga in
  2. Ett betalningsuppdrag till Röda Korset skapas. Nedan har du två för valda belopp, men du ändra till vad du vill. Ändra inte det som står i meddelandefältet, så går din gåva till Röda Korsets arbete i Ukraina.
  3. Signera uppdraget
  4. Klart!

Skänk 50 kr Skänk 200 kr


Du kan även swisha valfritt bidrag till Röda Korsets arbete på 123 555 77 80.

Läs mer om Röda Korsets arbete i Ukraina.


Hur påverkas vardagsekonomin av konflikten?

Vår vardagsekonom, Magnus Hjelmér har tittat närmare på och kommenterar hur konflikten i Ukraina kan påverka din vardagsekonomi den närmaste tiden.

Så påverkar kriget din plånbok

Dela