Person som blippar ett köp med ett ICA Bankkort

Blippa kort – populärt betalsätt blir bättre

Vi var först i Sverige att 2015 införa möjligheten att blippa köp utan kortkod. Det har nu har blivit ett av de populäraste sätten att betala på. ICA Banken myntade också ordet blippa, vilket har fått en rejäl spridning i Sverige och nu höjer vi beloppsgränsen för vad du kan blippa med ditt kort utan kortkod.

Blippa är betalsättet, där du gör ett köp genom att bara hålla kortet mot betalterminalen. Det har gjort att det går fortare att genomföra ett köp, vilket har varit uppskattat bland våra kunder och minskat köerna i butik.

Det har också inneburit mindre slitage på betalterminaler och kort. Sedan starten 2015 har det blivit ett av de populäraste sätten att betala på. Det blir extra tydligt när vi nu kan se att ICA Bankens kunder blippat över 93 miljoner köp med sina kort.

Idag har i stort sett alla nya bankkort på marknaden den kontaktlösa NFC-tekniken, som gör det möjligt att betala kontaktlöst. När vi lanserade tekniken i våra bankkort myntade vi ordet Blippa på bankmarknaden, för att på ett enkelt sätt förklara vad det var man kunde göra med sitt nya bankkort.

Blippa är nu ett allmänt begrepp i Sverige för att betala kontaktlöst.

Blippa köp för att minska risken att smittas

Så här i Coronatider där vi ska försöka undvika smitta, kan varje liten sak vara värd att lyfta fram. Även om betalterminaler rengörs kontinuerligt, används de dagligen av många människor. Blippa är därför ett utmärkt sätt att minska på risken att komma i kontakt med bakterier som kan finnas på betalterminaler.

Gör det därför till en god vana att börja blippa dina köp!

Nu höjs gränsen för blipp utan kortkod

Den 17 april höjs beloppsgränsen för vad du kan blippa utan kortkod med ICA Bankens kort. På ICA höjs beloppet till 500 kr, mot tidigare 400 kr. Samtidigt ändrar Mastercard beloppsgränsen för blipp generellt, vilket innebär att du kan blippa köp upp till 400 kr, mot tidigare 200 kr i butiker utanför ICA.

Bra att veta - Du kan blippa alla dina köp oavsett belopp, men handlar du för mer än beloppsgränserna behöver du slå din kortkod. Då och då kan du precis som tidigare uppmanas att slå din kortkod, även för köp under beloppsgränserna.

Vill du skaffa ett av ICA Bankens bankkort? Klicka dig vidare till vår sida jämför kort för att se vilket kort som passar dig bäst.

Dela