Guldstjärnor

Årets bankkonto 2023

Tidningen Privata Affärer som ligger bakom utmärkelsen Årets Bank, ger även utmärkelser till en rad underkategorier och i år tog ICA Banken hem priset för Årets bankkonto 2023.

När Privata Affärers jury fått säga sitt, står det klart att ICA Banken har Årets bankkonto 2023.

Juryns motivering:

”När räntan gjort comeback ligger ICA Banken i framkant, med bra ränta och dubbel bonus på ditt vardagskonto”

Vi på ICA Banken är väldigt glada och stolta över att juryn valt ICA Bankens bankkonto till, Årets bankkonto 2023.

Om ICA Bankens bankkonto

Med vårt bankkort, kreditkort följer ett bankkonto och lönekonto. Du som har din lön, CSN eller pension in på bankkontot får 2,00 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr*. När du har din lön in på kontot kopplat till vårt kort, har du också möjlighet till dubbel bonus på dina köp på ICA.

Mer om utmärkelsen

Hos Privata Affärer kan du läsa mer om utmärkelsen Årets Bank och alla dess underkategorier.


Det är tidningen Privata Affärer som för 33:e året prisar de svenska bankerna i olika kategorier. Underlag kommer från granskningar gjorda av tidningens redaktion och enkäter bland läsarna. 2023 års jury har bestått av ordföranden Fredrik Lindberg från Privata Affärer, oberoende privatekonomen Claes Hemberg, Agnetha Jönsson som är finansanalytiker på Dagens industri, och ekonomijournalist Jan Lindroth från Privata Affärer.

*Du som har din lön, CSN eller pension in på kontot får just nu 2,00 % i ränta på belopp upp till 25 000 kr. På belopp på kontot som överstiger 25 000 kr är det 0 % i ränta. Har du inte lön, CSN eller pension in på kontot är det 0 % i ränta oavsett belopp.

ICA Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda behållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr om ICA Banken skulle försättas i konkurs. Ersättning betalas ut av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från den dag ICA Banken försatts i konkurs, eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Dela