Skärgårdsvy med röda stugor vid havet

Sugen på att semestra i Sverige?

Har du haft drömmar om en sommar till havs eller kanske på hjul? Coronapandemin har stoppat många sommarplaner. Men semester på hemmaplan behöver inte vara tråkigt. Kanske är det dags att uppfylla den där drömmen om en båt eller husvagn? Med oss kan du semestra på hemmaplan och investera i något som gör att glädjen sträcker sig över flera somrar.

Coronapandemin har påverkat många delar av vardagen, och nu står sommaren runt hörnet. Byt ut charterveckan mot nordiska landskap och smultronställen i Sverige i sommar. Och varför inte passa på att investera i något som håller längre?

Fördelar med att semestra i Sverige:

  • Du skippar flyget = bättre för miljön
  • En semester i Sverige främjar landets ekonomi
  • Du får chansen att upptäcka och lära känna Sverige bättre
  • Vackra nordiska landskap
  • Du kan anpassa resan efter dina/familjens förutsättningar
  • Kortare avstånd = se mer platser
  • Med båt eller husvagn har du möjlighet till en flexiblare semester

Semestra till havs

Är det här sommaren då det äntligen är dags att uppfylla drömmen om en båt? Oavsett om du vill segla, ha en större övernattningsbåt eller en mindre motorbåt för att fiska eller åka ut på utflykter över dagen med, kan en båt verkligen ge guldkant i vardagen.

Se bara till att du är eller har med dig någon som har sjövana och att du bestämt dig vad båten ska tjäna för syfte. Sedan är det bara att börja leta. Ett tips är när du letar efter rätt båt är att du kan komma undan med lindrigare priser när du köper begagnat. Det är även skonsammare för miljön.

Semestra på land

En husbil eller husvagn ger dig möjligheten att vara flexibel och besöka flera platser under din semester.
Husvagn gör det enkelt för dig att ta dig runt i och med att du kan koppla av och lämna den. Därmed kan du använda bilen till vad du vill utan någon extra vikt. Om du planerar att göra flera mindre utflykter eller vet att du kommer behöva använda bilen ofta är därför husvagnen ett smidigare val. En husvagn har även en billigare prislapp om man jämför med husbil.

Husbil är ett bra val för dig som vill vara flexibel på semestern. Det är som att ha en sommarstuga med undantaget att du väljer mellan flera olika platser att ha den på. Det är helt enkelt för dig som planerar att se många destinationer under semestern till skillnad från husvagn, som kanske är bättre lämpad för en längre campingutflykt.

Husbil eller husvagn är kort sagt ett smidigt sätt för dig och familjen att ta er runt. Nackdelar? Både husbil och husvagn är dyrt. Siktar du in dig på husbil kan du däremot räkna med att få betala upp tre gånger så mycket som för en husvagn, enligt Enklare billiv.

Se även till att ha koll på körkortet. Beroende på vad du väljer för husbil eller husvagn, kan du behöva se över vilken körkortstyp du har. Läs mer på transportstyrelsen om vad som gäller.

Vi finansierar dina drömmar

Låter en bil- eller båtsemester som något för dig? Oavsett vad du har för drömmar i sommar så hjälper vi dig nå dem. Med vårt billån och båtlån kan du låna mellan 20 000 – 500 000 till både nytt och begagnat. Och när du har hittat din semesterdröm, glöm inte att försäkra den. Som grädde på moset har du möjlighet till dubbel bonus på ICA när du har ett privatlån från oss.

Privatlån - räkna och se pris

Vi uppmanar självklart alla till att ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer när man planerar sin sommar. 

För ett lån på 100 000 kr upplagt på 8 år med exempelräntan 9,40 % (effektiv ränta 9,82 %) så blir det totala beloppet att betala 143 782 kr. Lånet återbetalas under 96 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 1 497 kr/mån om räntan inte ändras. Exempelränta per 2024-05-23.

Dela