Man som blivit sjuk på resan

Sjuk på resan, ersättning som du kan få

Kan man få ersättning om man råkar bli sjuk på resan? Jag reder ut vad som gäller och kommer med några tips för dig som är på väg.

För ett par veckor sedan var vi på en härlig solsemester i Grekland. Vi bokade resan tillsamman med våra grannar som vi umgås mycket med. Planen var att vi skulle hänga vid poolen, havet, barnen skulle leka och de vuxna skulle dricka ett glas vin på balkongen framåt kvällen. Nu blev läget lite annorlunda då våra grannar åkte på magsjuka när vi väl var på plats. Sakta men säkert spred sig sjudomen och skördade allt fler offer inom familjen. Vännerna påkallade läkare första dagen de insjuknade och fick med sig ett läkarintyg tillbaka till Sverige. Ungefär halva semestern gick bort och bedömningarna hos försäkringsbolagen är säkerligen individuella men av totalt 28 000 kr som resan kostade fick de tillbaka 12 000 kr av sitt försäkringsbolag.

Tips

  • Tänk på att se över ditt försäkringsskydd innan du beställer resan och definitivt innan avresan. Annars gäller inte försäkringen och det brukar vara svårt att teckna en försäkring när du redan är på resande fot
  • Kontakta läkare på första sjukdagen och få med ett läkarintyg hem som du kan ge ditt försäkringsbolag

 

Ha en riktigt skön semester!

Dela