Man som klättrar säkert - hitta rätt försäkring

Hitta rätt försäkring – så här gick det

Försäkringar bör man se över med jämna mellanrum och jämföra priser på då de kan justeras efter löptidens slut. Det finns effektiva hjälpmedel för att sortera i försäkringsdjungeln.

Hur funkar det?

Under maj har jag gått igenom mina försäkringar och kunnat spara en hel del pengar. Jag har framförallt tagit hjälp av så kallade ”brokers”, exempelvis Compricer och Insplanet. Det funkar så att du anger ditt registreringsnummer på bilen, du får upp prisförslag från de aktörer de samarbetar med och kan teckna försäkringen direkt. Nackdelen är att du missar de bolag som inte är knutna till jämförelsesajterna. Tecknar du inte någon försäkring kommer du med största sannolikhet bli uppringd av jämförselsajten som vill sälja en försäkring åt dig. Du kan givetvis tacka nej till deras erbjudanden om du vill.

Mitt absolut bästa tips är att gå in på Konsumenternas där kan du jämföra försäkringar och lära dig mer om skillnaderna. Jag tyckte det var svårt att jämföra villkoren för barnförsäkringar och upplevde att jag fick massor av hjälp på sajten.

Vilka försäkringar bytte jag?

Jag ska byta min bilförsäkring när den löper ut. Jag funderar också på att byta barnförsäkring då jag tror att skyddet kan bli ännu bättre, priset är ungefär detsamma. Totalt räknar jag med att spara cirka 2 000 kr.

Vad händer i juni?

I juni ska jag se över mina abonnemang, jag är ganska säker på att jag kan spara någon krona. Jag ska börja med att skriva ner alla för att få en bra överblick, för att sen börja sortera bort onödiga och byta till bättre avtal.

 

Lycka till!

Dela