Köp en tesla med Bitcoin

Köpa Tesla med Bitcoin – nu möjligt i USA

Den här veckan kan du bland annat läsa om att du kan köpa en Tesla med kryptovaluta i USA, att FED lämnar räntan oförändrad och här i Sverige är boräntorna på väg upp. Det här är några utvalda ekonomiska händelser som hänt i veckan. Läs mer om hur detta påverkar din privatekonomi.

Köp Tesla med bitcoin

Nu kan du köpa din Tesla med bitcoin i USA. Senare i år ska det bli möjligt att köpa sin bil med kryptovalutan även utanför USA. Det är inte första gången bolaget fokuserar på den digitala valutan - tidigare i våras meddelade elbilstillverkaren att man lagt 1,5 miljarder dollar på bitcoins.

Magnus kommenterar:
- Att Tesla med grundaren Elon Musk tror på kryptovalutans framtid råder det inget tvivel om. Jag tror det ligger ett minst lika stort signalvärde som ekonomiskt värde i att Tesla öppnar upp för betalning med kryptovalutan. Antalet bilar som kommer säljas med bitcoin är troligtvis inte särskilt många, men det visar tydligt vilken riktning bolaget ser framåt.

FED lämnar räntan oförändrad

Förra veckan lämnade USA:s centralbank räntan oförändrad på 0 – 0,25 procent. FED meddelade också att man inte ser någon anledning att höja räntan under detta år. Tidigare har FED trott att tillväxten (BNP) i landet ska landa på 4 procent, men det reviderar man nu upp till 6,5 procent.

Magnus kommenterar:
- För alla som har pengar investerade på börsen, via exempelvis fonder eller aktier är det här goda nyheter. Börsen gillar när räntan är låg, för då behöver man investera pengarna på börsen istället för på räntemarknaden. Aktiekurserna hålls till viss del uppe av detta. Utgångspunkten är som alltid att du investerar i de bolag du tror på och som kan generera vinst till sina aktieägare.

Boräntor på väg upp

Boräntor mellan 1 – 5 år väntas stiga med 0,2 – 0,3 procent närmsta tiden. Den så kallade avkastningskurvan, det vill säga skillnaden mellan långa och korta räntor, visar brantare uppåt jämfört med hur det såg ut vid årsskiftet. Den här slutsatsen drar Robert Bojje, chefsekonom på SBAB.

Magnus kommenterar:
- Stigande räntor kan vi vänta, men jag tror inte att vi kommer se någon rusning. Att löptiderna som är längre än 3 månader (rörlig ränta) stiger är en effekt av tron på högre tillväxt och inflation. Räntor mellan 1 – 5 år har varit otroligt låga och i februari var tvååringen den absolut lägsta på 1,05 procent.

Dela