På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Så skyddar vi personuppgifter

Personuppgiftslagen syftar till att skydda enskilda individer mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas. Här beskrivs hur ICA Banken behandlar dina personuppgifter.

Personuppgifter är information kopplad till dig

Som personuppgifter räknas all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en privatperson som är i livet.

Personuppgiftslagen gäller för behandling av personuppgifter såväl av myndigheter, företag som enskilda individer.

Vi skyddar din integritet

Dina personuppgifter är alltid skyddade hos oss. Vi på ICA och ICA Banken värnar om den personliga integriteten. Vi prioriterar skyddet av all information du anförtror oss och följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet, till exempel personuppgiftslagen och regler om banksekretess. Bara ett begränsat antal personer med särskild behörighet har tillgång till informationen.

Så här behandlar ICA Banken dina personuppgifter

ICA Banken behandlar personuppgifter i syfte att administrera kundförhållandet. Vissa uppgifter är vi också skyldiga att lämna till olika myndigheter. Vi kan även använda de uppgifter vi har om dig för att lämna relevant information om och marknadsföring av våra egna, ICA-koncernens och särskilt utvalda samarbetspartners varor och tjänster. När personuppgifter lämnas ut för behandling för bankens räkning görs det enligt särskilt avtal med sekretessåtagande.

När en person som inte är kund hos oss sedan tidigare ansöker om någon av våra tjänster och får ett avslag, sparas uppgifter om personen under en begränsad tid.

Rätt att begära registerutdrag

Du har rätt att begära registerutdrag över vilka uppgifter om dig som ICA behandlar. Detta är kostnadsfritt om du gör det max en gång per år. Du kan också begära att uppgifter tas bort eller ändras om de skulle vara felaktiga eller ofullständiga, eller att dina uppgifter inte ska användas för direktmarknadsföring.

En begäran om registerutdrag ska vara undertecknad och skickas per post till ICA Banken, 504 82 Borås. Om du inte vill att dina uppgifter ska användas för direktmarknadsföring kan du meddela detta muntligen eller skriftligen till vår kundservice.

Referens: Personuppgiftslagen, 1998:204

Läs ICAs policy och riktlinjer för behandling av personuppgifter (pdf) »