På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

PÅ RIKTIGT med Charlie & Mathias

PÅ RIKTIGT med Charlie och MathiasDetta är en podd om vardags­ekonomi för vanliga människor - på riktigt.
 
Charlie och Mathias är tillbaka, sugna på att prata rakt, öppet och ärligt om livet, ekonomin och vardagspusslet. Med en varm och avslappnad ton, där samtalet snarare än expertsvaren står i centrum, blandar de udda gäster och stora ämnen inom vardagsekonomi på ett intressant, roligt och begripligt sätt.

Podden är tänkt att hjälpa lyssnarna att spara pengar, bli mer insatta och trygga i sina köpval, inför stora som små beslut. Ämnena kommer vara både breda och smala och den är tänkt att inspirera alla som vill ha en fungerande vardagsekonomi och mer pengar på fickan. Som att ha en kompis i örat.

ICA Bankens vardagsekonom, Magnus Hjelmér kommer att vara med i utvalda avsnitt och ge sina svar på vardagsekonomiska frågor.

TIPS - Passa även på att spana in vardagsekonomens blogg.

Charlie Söderberg, Magnus Hjelmér och Mathias Andersson

Detta är Charlie och Mathias

För svenska folket blev de båda blev kända genom TV-programmet Lyxfällan och sedan genom boken Kulor, Cash och Kosing som de skrivit tillsammans.

Charlie Söderberg

Han är författare till böckerna Kulor, cash och kosing, tillsammans med Mathias och även böckerna Ett rikare liv och Gör ditt barn rikt. Han är utsedd till årets finansiella folkbildare och har tillsammans med Mathias fått ta emot TV-priset Kristallen 2 gånger.

Jag vill visa världen att genom att göra ekonomi roligt kan vi förändra människors liv. Det är därför jag går upp på morgonen!

Charlie är grundare till utbildningsföretaget Balansekonomi och arbetar idag även som föreläsare och rikedomscoach. Han bor sedan fem år tillbaka på sin gård i Skåne med sin fru Andrea och sonen Primus, där han varvar snickrande, matlagning och egen odling med att fortsätta utveckla debatten kring ekonomiska beteenden.


Mathias Andersson

Han är Nyköpingsentreprenören som för drygt 18 år sen startade ekonomi- och redovisningsbyrån MA Nyköping AB som idag tar hand om ekonomin hos en stor del av Sveriges artister och medieprofiler. Mathias känns senast igen för sin programledarroll i Plus i SVT.

Mathias är grundare och idag verksam i Promotor Media AB som är ett managementbolag som representerar profiler och ägarledda bolag verksamma inom främst sport, media, musik och underhållning.

Att få göra den här podden på egna villkor är lite av en dröm som går i uppfyllelse. Vårt viktigaste mål att hålla den på en nivå som alla kan relatera till och förstå!