blippa. Lansering av kontaktlösa kortbetalningar under 2015.

Lansering av kontaktlösa kortbetalningar under 2015

Som första aktör i Sverige öppnar ICA upp för kontaktlösa kortbetalningar. Tekniken gör att man kan genomföra en betalning genom att hålla kortet intill kortläsaren. Lanseringen sker i samarbete med MasterCard och under 2015 kommer man kunna betala kontaktlöst i alla svenska ICA-butiker.

Lanseringen innebär att ICA Bankens drygt 500 000 kortkunder under 2015 kommer få ett nytt bankkort anpassat efter den nya tekniken. Med det nya bankkortet kan kunderna betala i ICA-butiker genom att hålla kortet intill betalterminalen, istället för att sätta in sitt kort i betalterminalen och slå sin kod.

- Kontaktlösa kortbetalningar gör kundernas betalningar enklare och bidrar till minskad kontanthantering i butik. Framtidens betalningar kommer att gå i den här riktningen och vi är glada över att tillsammans med MasterCard vara först på den svenska marknaden. ICA-butikerna har redan betalterminaler förberedda för NFC och genom avtalet blir vi först ut med tekniken, säger Marie Halling, vd ICA Banken.

ICA arbetar målmedvetet för att skapa effektiva betallösningar som förenklar kundernas vardag. För några veckor sedan inledde ICA ett test med mobila betalningar och med lanseringen av kontaktlösa kortbetalningar tar ICA ytterligare steg i den riktningen.

MasterCards tekniska lösning går under namnet MasterCard Contactless och bygger på NFC-teknik (Near Field Communication).

Dela