ICA Bankens nya kort på ett bord

Våra kort får ny design

Nu får ICA Bankens kort ett nytt utseende. Uppdateringen innebär också att bankkortet och kreditkortet får olika färg, vilket gör dem lättare att hålla isär. Korten tillverkas i 100 % återvunnen plast.

Idag kan vi presentera nya och moderniserade utseenden på våra kort.

Korten har fått en stående design och färgen på bankkortet och kreditkortet är olika, för att de ska få egna identiteter.

Bankkortet har fått en röd färg som tonas ut mellan kortets övre och undre del. Över kortets mittendel löper en vågrörelse. Kreditkortet har fått en grå sober färg som tonas ut mot en ljusare och även här återfinns en vågrörelse som syns och känns över kortets mitt.

En annan designförändring är de små inskärningarna i kortens nederkant. Detta kan underlätta för den som har synsvårigheter att känna vilket kort som är ICA Bankens, om man har flera kort i plånboken. Eller känna skillnad på ICA Bankens bankkort och kreditkort om man har bägge.

  • Alla kortuppgifter finns nu på kortens baksida

  • Inget krav på namnteckning på kortens baksida

  • Korten är tillverkade av 100 % återvunnen plast

 

ICA Bankens nya bankkort och kreditkort


När börjar nya korten skickas ut?

Den som ansöker om ett nytt bankkort, kreditkort eller bankkort för barn och ungdom nu kommer få det nya kortet från och med i början av december.

Jag som har ett kort, när får jag ett kort med nya designen?

Du som har ett av våra kort idag får automatiskt ett nytt kort när giltighetstiden på ditt nuvarande kort går ut. Du behåller samma kortnummer och kortkod som tidigare.

Eftersom miljöaspekten är en central del i nya kortdesignen kommer inte befintliga kort bytas ut i onödan, bara när de behöver ersättas av någon anledning (spärrat, trasigt, utgånget). På så vis minskar vi vår miljöpåverkan.

Dela