Två bankkort och två äpplen

Nytt bankkort till barn och unga

Inom kort kommer Mastercard att avveckla kortet Maestro. Vi tackar ICA Bankkort Maestro för lång och trogen tjänst och säger nu istället hej till ICA Bankkort Barn & Ungdom.

Idag erbjuder vi ICA Bankkort Maestro till barn och ungdomar. Maestro-kortet är dock dåligt anpassat för hur vi idag handlar via webb och appar och därför har Mastercard beslutat att avveckla Maestro-kortet. Från och med 23 maj 2023 kommer vi istället erbjuda ett ICA Bankkort Mastercard till våra yngsta kunder.

Många fördelar med kortbytet

ICA Bankkort är ett Mastercard utan kredit som har många fördelar. Till exempel är det slut på de många begränsningar för köp som Maestro-kortet haft, där det ofta blivit problem med att köpa biljetter i lokaltrafikappar och hos nätbutiker som inte accepterar Maestro-kort. Det blir också enklare att koppla på betaltjänster till kortet.

ICA Bankkort ska fungera överallt och från 16 år fungerar det även med Samsung Pay. Däremot kan köpställen sätta en egen åldersgräns på vissa typer av köp och betalningar.

För ökad säkerhet, se till att valet ”Tillåt internetköp där Mobilt BankID eller dosa inte krävs” alltid är urklickat. Det finns under ”Hantera kort” när barnet loggar in i appen.

Bättre kort på resan

För dig med äldre barn innebär ICA Bankkort Mastercard att din ungdom får ett bättre kort på resan. Till skillnad från Maestro-kortet fungerar det nya kortet för alla betalningar på tåg, flyg och i utlandet. Dessutom ingår en reseförsäkring i vårt Mastercard-kort med bland annat avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening.

Vill du ansöka om Bankkort Barn & Ungdom?

Från 23 maj 2023 kommer du som har ett barn under 18 år kunna ansöka om ett ICA Bankkort Barn & Ungdom. Du som är 16-17 år kommer att kunna ansöka själv.

Bankkort Barn och Ungdom

Om du eller ditt barn har ICA Bankkort Maestro

Alla som har ett ICA Bankkort Maestro kommer få sitt kort utbytt mot ett ICA Bankkort Mastercard under juni månad. Du får all information om bytet i god tid innan det nya kortet skickas ut. Du behöver alltså inte göra något, förutom att aktivera ditt nya bankkort enligt instruktionerna som följer med kortet när du får det.

Läs gärna mer om ICA Bankkort Barn & Ungdom och det kommande bytet under frågor och svar om kort.

Dela