En hand med bankkort och varukorg på ICA

Matförsäkring – en nyhet på ditt bankkort

Om du skulle bli arbetslös eller sjukskriven kan vår nya matförsäkring ge dig ett tillskott till matkassan baserat på hur mycket du handlat med vårt bankkort på ICA. Försäkringen kommer ingå i månadsavgiften för våra bankkort.

Som du säkert vet ger ICA Bankkort och ICA Bankkort Plus redan idag extra fördelar för dig som är ICA-kund. Till exempel får du möjlighet till dubbelt så mycket bonus på dina matinköp hos ICA, något som kan ge flera hundralappar tillbaka varje månad. Men vi nöjer oss inte med det, utan fortsätter utveckla och förbättra vårt erbjudande till dig som kund så att det ska bli ännu smidigare och bättre att ha vardagsekonomin hos oss.

Inom kort lägger vi därför till ytterligare en förmån – en matförsäkring som kommer vara unik för våra bank- och kreditkort. Med den vill vi öka tryggheten för dig som handlar maten på ICA.

Varför en matförsäkring?

För de flesta är maten en av de största kostnaderna i vardagsekonomin. Den är också en livsnödvändig utgift för dig och din familj. För den som råkar ut för sjukskrivning eller arbetslöshet blir inkomsten plötsligt betydligt mindre än tidigare. När de fasta utgifterna är betalda kan det vara svårt att få den att räcka till det nödvändigaste, som att få mat på bordet. Med matförsäkringen får du som är ICA-kund och kortkund hos oss lite extra trygghet om det oförutsedda händer.

Så kommer matförsäkringen fungera

Om du skulle förlora inkomsten på grund av en längre sjukskrivning eller arbetslöshet ger vår matförsäkring ett tillskott till matkassan. Nivån på utbetalningen beror på hur mycket du normalt sett brukar handla för på ICA varje månad. Matförsäkringen kommer ingå i månadsavgiften för vårt bankkort och kreditkort, även för dig som redan har något av våra kort.

Matförsäkring - så funkar den

Läs mer om allt som ingår med våra bank- och kreditkort på Enkla paketet – allt för din vardagsekonomi.

Dela