Grässtrån för att symbolisera att vi är bästa bank i Sverige på hållbarhet.

ICA Banken – bästa bank på hållbarhet i Sverige

Svenska konsumenter har för sjätte gången utsett ICA Banken till den svenska bank som bäst tar miljöansvar och socialt ansvar, enligt Sustainable Brand Index™ årliga undersökning.

Sustatainable Brands mäter årligen hållbarhetsuppfattningen hos varumärken i olika branscher och länder. I årets undersökning Sustainable Brand Index™ kammade ICA Banken hem förstaplaceringen när svenska konsumenter utsåg ICA Banken till det hållbaraste varumärket i bankbranschen.

– Det är fantastiskt kul att ICA Banken nu återtagit förstaplaceringen i Sustainable Brand. Hållbarhet är ett prioriterat område inom banken och på ICA och vi strävar efter att hitta olika sätt att stötta våra kunder att göra hållbara val. Ansvarsfull utlåning och vårt utbud av fonder är viktiga områden, men också socialt ansvarstagande där vi bland annat samarbetar med Jourhavande Kompis, Ecpat och BlueCall. Vi vill gärna vara mer än bara en bank när livet ställs på ända, säger Pia Widell Cordén, chef varumärke och kommunikation på ICA Banken.

Om undersökningen

Varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index™ listar Sveriges mest hållbara varumärken. Tillfrågade i undersökningen är ett riksrepresentativt urval av 24 300 konsumenter i Sverige som har bedömt hur 409 varumärken presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande.

Totalt sett anser alltså svenska konsumenter att ICA Banken är bäst på hållbarhet i bankbranschen.

 

Dela