Ny hållbar fond i fondlistan - händer som håller en växt

Global Impact - Nyhet i fondlistan

Nu kan vi presentera en nyhet med starkt hållbarhetsfokus i fondlistan. Det är Swedbank Roburs fond Global Impact som uteslutande fokuserar på att investera i bolag vars affärsidéer, produkter och tjänster bidrar till att uppfylla ett eller flera av FN:s 17 globala hållbarhetsmål till år 2030

Global Impact är en aktiefond som investerar i bolag från hela världen, inklusive tillväxtmarknader.

Enligt Swedbank Robur var fonden Global Impact landets första fond som uteslutande fokuserar på att investera i bolag vars affärsidéer, produkter och tjänster bidrar till att uppfylla ett eller flera av FN:s 17 globala hållbarhetsmål till år 2030. FN:s globala utvecklingsmål grundar sig på en gemensam överenskommelse mellan 193 länder och syftar till att fram till år 2030 bland annat verka för bättrad hälsa, avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter i världen, lösa klimatkrisen, främja fred och rättvisa och minska miljöförstöringen.

Global Impact investerar i bolag som anses bidra särskilt mycket till FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Det är till exempel företag som arbetar för att bevara miljö och artrikedom genom vattenrening och utsläppsbegränsning. Det kan också vara företag som erbjuder teknik för klimatomställning, exempelvis förnybar energi och energieffektivitet. Fonden investerar också i företag som är arbetar med hållbar matindustri, lågkostnadsbostäder och sanitetsteknik

Kort och gott är Global Impact en fond för dig som vill att ditt sparande investeras i bolag som bidrar till en bättre och mer hållbar värld.

En fond för långsiktigt sparande

Denna fond lämpar sig för ett långsiktigt sparande på 5 år eller mer.

I vår fondlista hittar du mer information Swedbank Robur Global Impact.

Vill du starta ett fondsparande?

  1. Öppna ett ISK-konto
  2. Starta ett månadssparande
  3. Välj starttid och månadsbelopp
  4. Välj fonder
  5. Klart!

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Dela