På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

När såg du senast över dina försäkringar?

2017-11-01

Visste du att du kan spara många tusenlappar genom några få sökningar på nätet och att ringa några samtal?

Grundtanken med en försäkring är vi ska ha det skydd vi behöver när vi behöver det. Så när du jämför pris på försäkringar ska du också jämföra försäkringsskyddet. Ett enkelt sätt att få en överblick av försäkringarnas innehåll är att gå in på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

› Läs mer här

Prisjämförelse

Genom att gå in på en jämförelsesite, som exempelvis Compricer eller Insplanet får du en snabb överblick över utbudet. Det du ska vara medveten om är att dessa siter får betalt för att hantera ditt ärende. Det är inte heller säkert att alla försäkringsbolag finns med i listan. 

Kolla med facket

När hösten är på intågande tycker jag man ska se över sina försäkringar. Vem vet, du kanske betalar för mycket för din bil- eller hemförsäkring? Många fackförbund erbjuder försäkringar till reducerat pris, är du medlem tycker jag du ska kolla upp vilka försäkringar de erbjuder.

Checklista

Det finns några saker som är bra att kolla igenom innan du byter försäkringsbolag:

  1. Jämför försäkringens pris och innehåll
  2. Ta reda på när din gamla försäkring går ut
  3. Sök och teckna den nya försäkringen innan du avslutar den gamla
  4. Begär skriftlig uppsägning från ditt gamla försäkringsbolag

Som ni ser är det inga svåra saker att se över, så jag tycker att ta nu tag i dina försäkringar och se till att du har bästa skydd och pris! Ett tips är att boka in ett datum varje år när du kör en storstädning av dina försäkringar. Det finns inget att förlora – men tusenlappar att spara! 

Magnus Hjelmér

Vardagsekonom

Twitter: @MagnusHjelmer
Snapchat: @MagnusHjelmer
Facebook: @Vardagsekonomen

Fler inlägg i kategorin Försäkra

Visa fler