På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Företag vi samarbetar med

ICA Banken samarbetar med olika partners för att kunna erbjuda dig så bra banktjänster som möjligt.

Samarbetspartners

Våra samarbetspartners inom försäkringar

För att kunna erbjuda bra och prisvärda försäkringar till våra kunder, jobbar vi tillsammans med fyra andra företag inom försäkringsbranschen.

ICA Försäkring

Genom vårt dotterbolag ICA Försäkring erbjuder vi prisvärda bilförsäkringar, hem- och husförsäkringar, olycksfallsförsäkring och djurförsäkringar. En bonus med att välja ICA Försäkring är att du får ICA-bonus på hela försäkringskostnaden om du har ett av ICAs kort.

ERV

ERV erbjuder privat- och tjänstereseförsäkringar och även specialförsäkringar för klockor och smycken tillsammans med detaljistkedjor. ERV har lång erfarenhet av försäkringslösningar kopplade till bank-, betal- och kreditkort. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg strax utanför Stockholm. ERV bildades 1920 och är sedan 1995 ett helägt dotterbolag till European International Holding A/S.

AXA

AXA har varit verksamma på svenska marknaden sedan 1994 och erbjuder flera låneskyddsprodukter och olycksfallsförsäkringar. Försäkringarna distribueras via partners, vanligen är det banker. AXA erbjuder försäkringslösningar med konsumenten i fokus i samverkan med sina partners krav och förväntningar.

Bolån i samarbete med SBAB

Vi samarbetar med SBAB Bank AB (publ) när det gäller utlåning till villa, bostadsrätt eller fritidshus.

Fonder som förvaltas av externt fondbolag

ICA Banken får ersättning av externa fondbolag för förmedling av deras fonder. Denna ersättning möjliggör att ICA Banken kan erbjuda ett större fondutbud.

Ersättning utgår vanligtvis med en provision beräknad som en procentandel av förvaltningsavgiften. Provisionens storlek kan variera i intervallet från ungefär 30-50% av förvaltningsavgiften.  I vissa fall utgår ersättning även med en inköpsprovision beräknad som en procentandel av insatt belopp.

Du som kund betalar endast avgift till fondbolaget i form av en förvaltningsavgift. Den ersättning som ICA Banken får innebär alltså ingen ytterligare kostnad för dig.

Vill du få mer detaljerad information om ersättning för respektive fond? Vänligen kontakta vår kundservice på 033‑47 47 90 vardagar 8–20 .

De fondbolag som vi samarbetar med är:

AMF Fonder, Danske Invest, DNB Fonder, Swedbank Robur, Handelsbanken Fonder, Skagen Fonder, Länsförsäkringar Fondförvaltning, Carnegie Fonder, Spiltan Fonder, Catella Fondförvaltning, SEB Fonder, East Capital, Lannebo Fonder, Didner & Gerge, Aktie-Ansvar och CB Fonder.